ΑΓΟΡΑΙΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η ΥΠΕ πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη της διοίκησης του ΕΚΛ, εκπρόσωποι συνταξιουχικών  σωματείων καθώς και εκπρόσωποι εργαζομένων στη δημόσια υγεία που βρίσκονται σε 24ωρη κινητοποίηση, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας.

Στο περιθώριο της συνάντησής τους με το διοικητή της 5ης ΥΠΕ Ν. Αντωνίου οι συνδικαλιστές περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση κάνοντας λόγο για «κατάρρευση της δημόσιας υγείας» και χαρακτηρίζοντας «τυπικό αγοραίο εμπόρευμα» τις δομές της.

«Από τον κ. Αντωνίου δεν υπήρξε καμία  δέσμευση αναφορικά με την πληρωμή των εφημεριών που εκκρεμεί εδώ και 5 μήνες, την ώρα που οι κλίνες στις ιδιωτικές κλινικές είναι πλέον τριπλάσιες από αυτές των δημόσιων νοσοκομείων, υπάρχει στάση πληρωμών σε μισθούς από το Γενάρη και μας μιλούν για 26 προσλήψεις όταν οι ανάγκες αγγίζουν τις 250!», τόνισε ο Λάμπρος Καραγεώργος, μέλος του Γ.Σ ΟΕΝΓΕ.

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του μέλους της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Νίκου Νταφούλη, ο οποίος αναφέρθηκε στην υποστελέχωση  των κλινικών και την αδυναμία δεσμεύσεων για την καταβολή των εφημεριών συμπληρώνοντας πως «… οι γιατροί είναι έτοιμοι για επισχέσεις εργασίας και περαιτέρω κινητοποιήσεις».

Κλείνοντας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές  τόνισε πως «… ο αγώνας και οι διεκδικήσεις για άμεση και γενναία χρηματοδότηση, μαζικές προσλήψεις στις δομές υγείας και καμία  επιβάρυνση  για ασφαλισμένους και μη θα συνεχισθεί με την ίδια ένταση».

Σημειώνεται ότι της παράστασης διαμαρτυρίας προηγήθηκε σχετική συγκέντρωση των συνταξιουχικών  σωματείων στο Εργατικό Κέντρο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ