ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΑMOVE ΣΤΟ ΟΥΗΛ

 

Όπως είπε ο Μορίς Μπεζάρ «Ο χορός είναι μια από τις σπάνιες ανθρώπινες δραστηριότητες,   όπου ο άνθρωπος δίνεται ολόκληρος, σώμα, καρδιά και πνεύμα». Η τέχνη του χορού συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο τη μαγεία, αλλά και την τραγικότητα του ανθρώπινου είδους μέσα στους αιώνες, ενώ ενδυναμώνει τον τρόπο ζωής μιας κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, η Θέραmove σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζει την παράσταση σύγχρονου χορού “Χορόρα”(HORORA) την Παρασκευή 22 Μαΐου, ώρα 21:30 στο θέατρο ΟΥΗΛ με είσοδο ελεύθερη.

Η ιστορία του χορού, από τους παραδοσιακούς χορούς της Αφρικής, έως τους σύγχρονους χορούς των δυτικών πόλεων. Μια συνάντηση από το εγώ στο εμείς. Οι άνθρωποι εκφράζουν με τη γλώσσα του σώματος τα αισθήματά τους και τη στάση ζωής τους.

Ο χορός ως ο παλαιότερος τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων του ανθρώπου και ως πρώτη μορφή τέχνης που εμφανίστηκε στον πλανήτη. Είναι μια πράξη κοινωνική, παρέχει τον τρόπο να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του, τη σημασία του να γνωρίζει τους άλλους, ενώ κάνει την αναγκαία σύνδεση του ατομικού χώρου με τον κοινωνικό.

xorora1Από την αρχή του είδους, οι άνθρωποι εκφράζονταν με το χορό σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής τους. Τον πόλεμο, την ειρήνη, το γάμο, τη θλίψη, τη σπορά, το θερισμό.

Οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν μεγάλη σημασία στην ύπαρξη αρμονίας και ισορροπίας μεταξύ σώματος και πνεύματος μέσω του χορού. Ο χορός λοιπόν, είναι ένα δυναμικό φαινόμενο της κοινωνικής ζωή. Είναι ένα πλήρες “σπορ”, είναι στοχασμός, είναι ένα μέσο ενδοσκοπικής και εξωσκοπικής γνώσης ταυτόχρονα.

Χορογραφίες: Ηλίας Μπαγεώργος, Ζωή Τζιότζιου, Γιώτα Κίτσιου και Ναταλία Αποστολίδου.

Χορεύουν: Ελισάβετ ΒαΪοπούλου, Ράνια Δεδούση, Έφη Δουζένη, Γιώργος Καζαζίδης, Βεατρίκη Καϊκλή, Ναταλία Καλλιμάνη, Ελένη Καραφίλη, Πολυτίμη Κιτσίδη, Γιώτα Κίτσιου, Ελένη Κοσμάνου, Αντωνία Μάγκου, Φρόσω Μητσιούλη, Χριστίνα Πάκα, Αστέριος Παντελής, Κλειώ Παπαδημητρίου, Χρήστος Παπακωνσταντίνου, Εύη Πουτσιάκα, Δώρα Σαμαρά, Θεοδώρα Σταμάτη, Ζωή Τζιότζιου, Αστέριος Τσέτσιλας, Αλέξανδρος Τσουκαλάς, Τάνια Χαμπάκη και τα παιδιά Δημήτρης, Ελένη, Θωμάς, Λάζαρος, Λυδία, Μελίνα, Ναταλία.

Μουσικοί: Evi Evan (κρουστά), Σαμπάνης Μιχάλης (σαξόφωνο), Τσέτσιλας Αστέριος (βιολί).

Μουσική επιμέλεια-Παραγωγή: dj stivAstereo.

Κείμενα: Ναταλία Καλλιμάνη.

Αφήγηση: Δήμητρα Μπαράτση.

Φώτα: Κλέλια Κουϊμτζίδου

Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα

Σκηνοθεσία Ηλίας Μπαγεώργος και Ζωή Τζιότζιου .

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30. Θα προσφερθεί σαγκριά υπό τους ήχους της μουσικής του dj stivAstereo.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ