ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

 

Ψήφισμα ενέκρινε η συγκέντρωσης των δυνάμεων του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα με κυρίαρχο θέμα τα σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Στο ψήφισμα αναφέρονται τα παρακάτω:

«Εμείς οι εργαζόμενοι στο δημόσιο που πήραμε μέρος στη στάση εργασίας και  στη συγκέντρωση

Διαπιστώνουμε τα παρακάτω

Αυτή η άθλια κατάσταση που κυριαρχεί στο χώρο της υγειάς  δεν μπορεί να αναστραφεί, όσο δεν θίγεται και δεν καταργείται η επιχειρηματική δράση σε αυτούς τους τομείς, όσο η χώρα είναι προσδεμένη στην Ε.Ε. και υλοποιεί τη Στρατηγική της. Κανένα φως στο τούνελ δεν μπορεί να υπάρξει στα πλαίσια της πολιτικής «πρώτα οι δανειστές και η ανάπτυξη των κερδών», στα πλαίσια της πολιτικής που εξωραΐζει την Ευρωπαϊκή Ένωση και μακελεύει τους λαούς.

Ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η ζωή μας είναι ο αγώνας . Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται να παραμερίσουμε τα εμπόδια βάζουν οι συνδικαλιστικοί σύμμαχοι της συγκυβέρνησης, που είτε ανοιχτά μας ζητούν να δώσουμε πίστωση χρόνου στην συγκυβέρνηση, είτε αποδέχονται την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια σε αυτούς που ζητούν ολοένα νέες θυσίες για να εξασφαλισθούν τα κέρδη τους: τους επιχειρηματικούς ομίλους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα τους. Να συμβάλλει στην ισχυροποίηση του κινήματος,  ώστε να γίνει ο  λαός νοικοκύρης στον τόπο του, κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

Ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν υγεία – πρόνοια αφορά όλα τα  λαϊκά στρώματα και όλοι μαζί απαιτούμε:

  1. Να καταργηθούν όλοι οι εφαρμοστικοί- μνημονιακοί νόμοι. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, εργασιακές, ασφαλιστικές) με τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς. Να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.
  2. Να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων. Επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ, αύξηση των ασθενοφόρων. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, να μονιμοποιηθεί το προσωπικό που απασχολούν.
  3. Να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλες οι κλινικές που υπολειτουργούν. Τα Κ.Υ. στο νομό μας να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση ανάπτυξης Π.Φ.Υ. Δημόσιας και Δωρεάν για ΟΛΟΥΣ!!
  4. Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των υγειονομικών μονάδων και των ιδρυμάτων πρόνοιας με βάση τις ανάγκες πλήρους ανάπτυξής τους.
  5. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία- Πρόνοια για όλους. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
  6. Όχι στο αίσχος της απλήρωτης εργασίας. Να πληρώσει τώρα το κράτος τα δεδουλευμένα που χρωστάει (εφημερίες, αργίες, νυχτερινά), τα δεδουλευμένα σε εργαζόμενους με voucher. Άμεση πληρωμή όλων των μισθών που οφείλουν οι εργολάβοι στους εργαζόμενους.
  7. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις, να καταργηθεί με νόμο το καθεστώς των μισθών των 586€ και 511€. Κανένας εργαζόμενος στους εργολάβους με μισθό κάτω από τα 751€».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ