Η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στο νεοϊδρυθέντα Σύλλογο εστιακών φοιτητριών/των του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10:00 και ολοκληρώθηκε στις 21:00. Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση στην κάλπη, ή οποία κορυφώθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες. Ψήφισαν συνολικά 113 εστιακοί φοιτητές. Το 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες μέρες.

Τα αποτελέσματα που εξέδωσε η εφορευτική επιτροπή, παρουσία των υποψηφίων και εκπροσώπων των παρατάξεων είναι:

Ψηφίσαντες: 113

Έγκυρα:109

Άκυρα/Λευκά: 4

ΕΛΑΒΑΝ:

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. : 55 ψήφους, 50,46% και 4 από τις 7 έδρες

ΣΤΕΓίτης (στηρίζεται από την φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) : 51 ψήφους, 46,79%: και 3 από τις 7 έδρες

Αγωνιστικές Κινήσεις : 3 ψήφους, 2,75% και 0 από τις 7 έδρες

Αυτοδύναμη αναδείχθηκε η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. Στην κατανομή των εδρών, η παράταξη ΣΤΕΓίτης χάνει τις 2 έδρες λόγο έλλειψης υποψηφίων (1 υποψήφιος υπήρχε). Με βάση το καταστατικό του συλλόγου, προβλέπεται ότι σε τέτοια περίπτωση οι εν λόγο έδρες κατανέμονται στην/στις υπόλοιπες παρατάξεις που έχουν ήδη εκλέξει τουλάχιστον 1 αντιπρόσωπο ή που πλησιάζουν το εκλογικό μέτρο. Η ήδη αυτοδύναμη ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. με βάση τον εκλογικό κανονισμό, κερδίζει τις εν λόγο 2 έδρες στο Δ.Σ.

ΤΟ ΜΑΣ

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει: “Η Γραμματεία Λάρισας του Μ.Α.Σ. χαιρετίζει όλους τους φοιτητές που στήριξαν το ψηφοδέλτια της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ.Σ. Όλους εκείνους που έδωσαν τη μάχη, κόντρα στο ρεύμα των αυταπατών και της λογικής του «μικρότερου κακού».

Οι εστιακοί στήριξαν τις δυνάμεις  με το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ κόντρα στην εκφυλιστική κατάσταση που επικρατεί στο φοιτητικό κίνημα και στις κυβερνητικές παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, κόντρα στους δήθεν ανεξάρτητους που θέλουν ένα κίνημα χωρίς στόχους, χωρίς να αναδεικνύει τον ένοχο, ένα κίνημα που το μόνο που κάνει είναι να στέλνει τους σπουδαστές απογοητευμένους σπίτι τους.

Οι σπουδαστές στην εστία, που βιώνουν κάθε μέρα τις επιπτώσεις τις αντιλαϊκής πολιτικής, που θέλει ο λαός να πληρώνει την κρίση, δεν έπεσαν στην παγίδα και έδωσαν απάντηση σε όσους θέλουν τους σπουδαστές θεατές στο σίριαλ υποβάθμισης και ξεπουλήματος των σχολών μας. Παρά τη μοιρολατρία, τη λογική της εύκολης “λύσης” και του “τίποτα δεν αλλάζει” οι εστιακοί στέλνουν μήνυμα αγωνιστικής διάθεσης με την 1η δύναμη την ΠΚΣ, στο νέο σύλλογο τους”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ