ΞΑΝΑΝΟΙΓΕΙ ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΝΔ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ

Την πρότασή του για αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατίας επανέλαβε την Παρασκευή ο βουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει στάση αδράνειας στο κόμμα» και πως «με τη θεωρία του ‘ωραία πήγαμε στις εκλογές, κρατήσαμε’, το 15% μπορεί να μας φαίνεται και παράδεισος σε λίγους μήνες».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» ο Ν. Δένδιας ζήτησε να εκκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες μιας συζήτησης «για το τι έγινε στραβά στις εκλογές και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε». «Να ξεκινήσουμε άμεσα», είπε, «μια συζήτηση για το ποια πρέπει να είναι η φυσιογνωμία μας, ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενο της νέας πρότασής μας στην ελληνική κοινωνία, και από εκεί και πέρα, στη βάση αυτού να συζητήσουμε και ποιος θα εκπροσωπήσει αυτή τη νέα πρότασή μας προς την ελληνική κοινωνία».

«Δεν είναι καλά για εμάς τα πράγματα και δεν θα γίνουν εύκολα καλύτερα, αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε και να ακολουθούμε τη λογική της στρουθοκαμήλου, να βάζουμε το κεφάλι μας μέσα στην άμμο και να παριστάνουμε ότι τίποτα δεν τρέχει. Με τη θεωρία του ‘ωραία πήγαμε στις εκλογές, κρατήσαμε’, το 15% μπορεί να μας φαίνεται και παράδεισος σε λίγους μήνες. Τα πράγματα για εμάς είναι εξαιρετικά άσχημα… Η επιλογή μας είναι μία και μόνη: Να το δούμε κατάματα και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το αυτονόητο. Εμείς δεν κάνουμε το αυτονόητο, κάνουμε το ετερονόητο. Δεν κάνουμε τίποτα», πρόσθεσε ο «γαλάζιος» βουλευτής.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το εάν σκοπεύει να αναλάβει από κοινού με την Ντόρα Μπακογιάννη κι άλλους βουλευτές κάποια πρωτοβουλία, ώστε να εκκινήσει ο Αντώνης Σαμαράς τις σχετικές διαδικασίες διαδοχής, απάντησε: «Δεν υπάρχει κάτι που να γνωρίζω αυτή τη στιγμή, αλλά στο μέλλον δεν σας αποκλείω οτιδήποτε. Είναι τόσο άσχημη η κατάσταση, που προφανώς κάτι πρέπει να γίνει. Όμως, εάν με ρωτάτε ευθέως αν αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι έτοιμο, σας απαντώ όχι».

tvxs.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ