Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

Με έκπληξη παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες να εκτυλίσσεται μία άνευ προηγουμένου εκστρατεία παραπληροφόρησης με στόχο τη χαλιναγώγηση του λαού, αλλά και του πολιτικού συστήματος στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων που στην πλειοψηφία τους είναι και ιδιοκτήτες ισχυρών μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Το χορό αυτής της εκστρατείας που δυστυχώς εξελίσσεται σε δικτατορία των ΜΜε σέρνουν τα μεγάλα κανάλια της Αθήνας που αλληλοπλέκονται με τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, μέσα από καλοπληρωμένους λακέδες της διαπλοκής που χρησιμοποιώντας το λειτούργημα της δημοσιογραφίας ως άρμα τους εκτελούν συμβόλαια θανάτου κατά πολιτικών που τους ενοχλούν αλλά δυστυχώς αυτά τα συμβόλαια λειτουργούν αποκλειστικά σε βάρος των συμφερόντων του λαού και της χώρας.

Αυτά τα τσιράκια των μεγαλοεκδοτών και των μεγαλοεργολάβων έχοντας εξασφαλισμένους παχυλούς μισθούς ζουν στο δικό τους γυάλινο κόσμο και θέλοντας να διατηρήσουν αυτά τους τα προνόμια φέρονται ως τους χειρότερους εκτελεστές συμβολαίων στοχοποιώντας συγκεκριμένα πρόσωπα, πολιτικά κόμματα, ιδέες, επιβάλλοντας ουσιαστικά τις δικές τους επιλογές και επιδιώξεις με τη δύναμη του γυαλιού και της πένας, θυμίζοντας άλλες θλιβερές εποχές μονοκρατορίας στη χώρα με αποκορύφωμα τη χούντα των συνταγματαρχών.

Οι συγκεκριμένοι κονδυλοφόροι – εκτελεστές δεν έκρυψαν τις προθέσεις τους ούτε κατά την προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου, ούτε και τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ασκώντας ασφυκτική πίεση μέσω της τρομοκράτησης του λαού, αφού 2 φορές την εβδομάδα η χώρα πτώχευε, 2 φορές δεν είχε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και άλλες δύο ή τρεις έκλειναν οι Τράπεζες.

Οσο περνούσαν οι μέρες οι πιέσεις και η τρομοκράτηση εξελίχθηκαν σε έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο λάσπης σε βάρος συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων όπως ο υπουργός Οικονομικών, ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, κ.α.

Αυτός ο πόλεμος λάσπης βρήκε τον τελευταίο μήνα και άλλο στόχο. Την πρόεδρο της Βουλής η οποία αν εξαιρέσει κανείς το οξύθυμο του χαρακτήρα της η μέχρι σήμερα στάση της είναι η πρέπουσα και εντός των ορίων της θέσης της.

Και όμως οι εκτελεστές συμβολαίων επιχείρησαν να ανατρέψουν προχθές την κοινή λογική που λέει ότι η πρόεδρος του κοινοβουλίου έχει δικαίωμα να ζητήσει να επιτραπεί σε διαδηλωτές η είσοδος στο κοινοβούλιο και φυσικά να διαμαρτυρηθεί όταν διαπιστώνει ότι κάποιοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν διαφορετική εικόνα για τη βουλή και το προεδρείο της.

Ομως η στάση αυτή των ΜΜΕ είχε διπλό στόχο. Από τη μία να χτυπήσει την πρόεδρο και από την άλλη να κρύψει τη μεγάλη πορεία των εργαζομένων στην υγεία που θέλησαν να αναδείξουν την εικόνα διάλυσης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια.

Ενδεικτική της συμπεριφοράς και των επιδιώξεων των ΜΜΕ της διαπλοκής είναι και η στάση τους απέναντι στο νόμο Κοντονή για τον αθλητισμό ο οποίος πήρε την έγκριση της ΟΥΕΦΑ γεγονός για το οποίο δεν μίλησε κανείς, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα μας είχαν βομβαρδίσει με πληροφορίες και εκτιμήσεις για grexit των ελληνικών ομάδων και της εθνικής λόγω Κοντονή.

Τα ΜΜΕ της Αθήνας ως υπηρέτες και εκφραστές της οικονομικής πλουτοκρατίας κάνουν καλά τη δουλειά τους. Πιέζουν για υπογραφή συμφωνίας που είναι βέβαιο ότι θα είναι καταστροφική για το λαό και την Ελλάδα και επιχειρούν να επιβάλουν τους όρους τους στο παιχνίδι εξουσίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αποκρύπτοντας όλες τις δυσμενείς συνέπειες και δαιμονοποιώντας το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.

Ομως δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα μάλλον φαίνεται να χάνει την ευκαιρία να επιβάλει τους δικούς της όρους στο παιχνίδι με τους εκφραστές της διαπλοκής αφού ενώ είχε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να βάλει τάξη στο χαώδες τοπίο των ΜΜΕ τους πρώτους μήνες της θητείας της το άφησε με αποτέλεσμα όσο περνά ο χρόνος τόσο να γίνεται πιο δύσκολη η προσπάθεια να μπει τάξη και να πληρώσουν αυτά που υποχρεούνται καναλάρχες και εκδότες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ