Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ, ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ

 

Μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 19 Μαΐου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο εγώ, όσο και η παράταξή μου, στηρίξαμε την πρόταση, όσον αφορά την μεταφορά μέρους των διαθέσιμων του Δήμου Λαρισαίων στην ΤτΕ, αφενός μεν, γιατί με τον τρόπο αυτό θελήσαμε να στείλουμε μήνυμα στήριξης της εθνικής διαπραγματευτικής θέσης της χώρας -με προϋπόθεση βεβαίως την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την ευρωζώνη, και αφετέρου, να καταδείξουμε πως στα σοβαρά θα πρέπει να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων, σε όποιο θεσμικό επίπεδο κι αν αυτές λειτουργούν.

Οι προϋποθέσεις που θέσαμε για να δώσουμε την θετική μας ψήφο ήταν η εξασφάλιση εκ μέρους της δημοτικής αρχής της απρόσκοπτης λειτουργίας του δήμου και η εξασφάλιση της κάλυψης των λειτουργικών του δαπανών, η εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών καθώς και των συμβασιοποιημενων  έργων.

Ο κ. Καλογιάννης διαβεβαίωσε προσωπικά το σώμα πως υπάρχουν λεφτά , πως ο δήμος Λαρισαίων είναι σε θέση να λειτουργήσει απρόσκοπτα και πως η μεταφορά μέρος των διαθέσιμων δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα αφού μπορούν να εξυπηρετηθούν όλες οι ανάγκες , που εμείς θέσαμε .

Ύστερα από την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση αναρωτιόμαστε γιατί η δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη δεν επιλέγει να χρησιμοποιήσει, από τα διαθέσιμα χρήματα (12.000.000 ευρω), το ποσό που χρειάζεται, έτσι ώστε να τελειώσει επιτέλους το πολύπαθο έργο της οδού Καράγιωργα, ένα έργο το οποίο έχει φτάσει στο τελικό του στάδιο, αλλά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί με ευθύνη του δήμου. Τα περίπου 600.000 ευρώ τα οποία χρειάζονται για την απαλλοτρίωση εκτάσεων του Δήμου Λαρισαίων, είναι ένα ποσό το οποίο υπάρχει, και είναι επιτακτική ανάγκη να διατεθεί, με στόχο την ανακούφιση ολόκληρης της πόλης.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής της οδού Καράγιωργα αναμένεται να εξυπηρετήσει σημαντικά τις περιφερειακές κινήσεις, ανακουφίζοντας δραστικά τον εσωτερικό οδικό ιστό της πόλης. Για το λόγο αυτό το έργο είναι περιφερειακής σημασίας, αλλά και τοπικής σημασίας, γιατί συμβάλλει :

  • Στην αναβάθμιση των περιφερειακών συνοικισμών της πόλης της Λάρισας, που αποφορτίζονται από την κυκλοφορία και αποκτούν καλύτερη πρόσβαση προς το κέντρο της πόλης.
  • Στην εξυπηρέτηση των συνοικισμών που βρίσκονται στο Βόρεια τμήμα για τις μετακινήσεις προς Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Τρίκαλα – Ιωάννινα .
  • Στην βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς η νέα αρτηρία της οδού Καράγιωργα θα λειτουργεί και ως αντιπλημμυρικό ανάχωμα του ποταμού Πηνειού, για την προστασία της συνοικίας της Νέας Σμύρνης.
  • Στην μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης των βασικών αρτηριών του αστικού ιστού από οχήματα που κινούνται από Θεσσαλονίκη προς Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ιωάννινα και Κοζάνη.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ολοκλήρωση της οδού Καραγιωργα κρίνεται αναγκαία και από τη Μελέτη Αστικής Κινητικότητας   που εκπονείται από το Δήμο Λαρισαίων και έχει παραδοθεί η Α φάση της .

Καλούμε λοιπόν τον Δήμαρχο να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση των απαραίτητων εκτάσεων καταβάλλοντας τα χρήματα που απαιτούνται , έτσι ώστε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση το πολύπαθο έργο της οδού Καραγιωργα .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ