ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ – Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ Σ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ

Με εκατέρωθεν ανακοινώσεις συνεχίστηκε σήμερα η κόντρα ανάμεσα στη δημοτική αρχή και στην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου για το θέμα της οδού Σάκη Καράγιωργα. Αρχικά είχαμε την απάντηση της δημοτικής αρχής στην προχθεσινή ανακοίνωση της κ. Καραλαριώτου στην οποία απάντησε η κ. Καραλαριώτου.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής αναφέρει τα εξής:

«Άγνοια ή προσπάθεια ναρκοθέτησης των ενεργειών της δημοτικής αρχής; Αναφερόμαστε φυσικά, στην, δια του Τύπου, «πρόταση» της κας Καραλαριώτου σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων και την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης της συμβολής της οδού Σάκη Καράγιωργα με την παλαιά εθνική οδό, χρησιμοποιώντας μέρος των διαθεσίμων του Δήμου.

Η  αναφορά της κ. Καραλαριώτου, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, για το συγκεκριμένο θέμα, μας προβληματίζει.  Γνωρίζει την ουσία του και προκαλεί την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής με συγκεκριμένο σκοπό και στόχο ή τελικά έχει πλήρη άγνοια του θέματος και αφελώς αναφέρεται σ’ αυτό;

Αν πραγματικά η κα Καραλαριώτου δεν γνωρίζει, θα μπορούσε να ζητήσει την σχετική πληροφόρηση και δεν θα συνέδεε το θέμα αυτό, λαϊκίζοντας,  με την διαχείριση των διαθεσίμων του Δήμου, από τη δημοτική αρχή.

Για την ουσία του ζητήματος, μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, η νέα δημοτική αρχή, έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα, κινήθηκε για την επίλυσή του. Παρόλο που είχε και εξακολουθεί να έχει σοβαρές ενστάσεις για την διαχείριση του θέματος και τον τελικό σχεδιασμό του έργου κατά την προηγούμενη περίοδο, θέτοντας πάνω απ’ όλα την εξασφάλιση της λειτουργικότητας ενός σημαντικού έργου που στοίχισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, καθώς και το συλλογικό συμφέρον της πόλης, προχώρησε σε αλλεπάλληλες συσκέψεις, τόσο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που έχει και την ευθύνη του έργου, όσο και με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου και σε αναμονή της απόφασης του Εφετείου για τον καθορισμό της τελικής μονάδας απαλλοτρίωσης, η δημοτική αρχή κατέθεσε στους ενδιαφερομένους, πλήρη πρόταση, για την καταβολή των αποζημιώσεων και την ολοκλήρωση της πράξης, αποδεχόμενη εμπράκτως μερίδιο ευθύνης που δεν της αναλογεί, λόγω των παλαιότερων χειρισμών.

Ελπίζουμε πως εντός των ημερών η προτεινόμενη συμφωνία θα καταλήξει επιτυχώς. Διαφορετικά, η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την διασφάλιση των συμφερόντων της πόλης.

Όσο για τη δημόσια τοποθέτηση της κ. Καραλαριώτου για το θέμα, ευχόμαστε να υπηρετεί την αγωνία της προβολής της, και μόνο.»

Η κ. Καραλαριώτου

Η επικεφαλής της παράταξης “ΛΑΡΙΣΑ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ” του δήμου Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Όσο περνάνε οι μήνες, τόσο οι πολίτες της Λάρισας έχουν την ευκαιρία να διαπιστώνουν συνεχώς πως η προεκλογική ρητορεία του κ. Καλογιάννη και η μετεκλογική του πρακτική απέχουν έτη φωτός.  Το μόνο που παραμένει ίδιο και σταθερό είναι η επιλογή των προσωπικών επιθέσεων, όταν τα πράγματα «ζορίζουν». Έτσι και σήμερα, η δημοτική αρχή αντί να απαντήσει στην ουσία του θέματος που του θέσαμε , προς ενημέρωση και των συμπολιτών μας, προχώρησε σε μια προσωπική επίθεση κατά της κ. Καραλαριωτου για να κρύψει προφανώς την αδράνεια τόσων μηνών.

Επί της ουσίας ενημερώνουμε τους πολίτες πως η διασφάλιση των συμφερόντων της πόλης σημαίνει ότι πρέπειάμεσανα ολοκληρωθεί το έργο της οδούΣάκη Καραγιωργα γιατί σε διαφορετικήπερίπτωση το κόστος τουέργου θα καταλογιστεί στους πολίτες του Νομού μας , δηλαδή σε όλουςεμάς. Το αν αυτό πραγματοποιηθεί ως δια μαγείας και όλως τυχαίως λίγες μόλις μέρες μετά την δημόσια τοποθετησή μας, μακάρι να γίνει κι έτσι.

Επίσης καλό είναι από τώρα να μας ενημερώσει μήπως σε λίγες μέρες υπάρχει η πιθανότητα να διαθέσει το ποσό των 200.000 ευρώ περίπου για να ολοκληρωθούν τα έργα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, έτσιώστε να αποδοθείπρος χρήση και να μην αποτελείεστίαμόλυνσης, να καθαρίσει τα χορτάρια, τα οποίαέχουνυπερβεί τα επιτρεπτάόρια και κινδυνεύουν οι Λαρισαίες και Λαρισαίοι από ερπετά και ζιζάνια, να ξεκινήσει την επιδιόρθωσηδρόμων και πεζοδρομίων, θέματα δηλαδή που και με αυτά ασχοληθήκαμε αλλά δεν έγινε το παραμικρό.

Όπως και να χει εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική και να πιέζουμε προς την κατεύθυνση της λύσης των χρόνιων προβλημάτων της πόλης, γιατί πολύ απλά αυτός είναι ο ρόλος μας, αυτή είναι η μοναδική αγωνια μας . Το αν ο κ. Δήμαρχος ενοχλείται, είμαστε σίγουροι πως θα το συνηθίσει. Αυτό που προέχει τώρα όμως είναι να συνηθίσει το ρόλο του «Δημαρχου» και από τη θεωρία να περάσει στην πράξη.  Γιατί πολύ απλά αυτός είναι ο δικός του ρόλος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ