ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα από τα πλέον ουσιαστικά  προγράμματα κατάρτισης στη Μελισσοκομία ολοκληρώθηκε το Σάββατο από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Open Mellon στη Λάρισα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Το πρόγραμμα με τίτλο «Μελισσοκομία για αρχάριους: Γνωριμία με τη μέλισσα και την κοινωνία της, εκμάθηση βασικών μελισσοκομικών χειρισμών» εισήγαγε τους καταρτιζόμενους στο θαυμαστό κόσμο της μέλισσας και στην ενασχόληση της μελισσοκομίας.

Το παρακολούθησαν άτομα που ήθελαν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μελισσοκομία και τα οποία μέσα από μαθήματα για την κοινωνία και τη μορφολογία των μελισσών, για τη διατροφή της μέλισσας και τους μελισσοκομικούς χειρισμούς, για την κυψέλη, την κηρήθρα, τη συμπεριφορά των μελισσών και τον εξοπλισμό του μελισσοκόμου και του μελισσοκομείου, απέκτησαν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες χειρισμού των μελισσών.

1 3 4 5 6Το ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο του προγράμματος ήταν ότι συνδύασε τη θεωρητική εκπαίδευση με την πρακτική άσκηση σε μελισσοκομείο και πλέον οι καταρτιζόμενοι μπορούν να ασχοληθούν αποτελεσματικά με τα δικά τους μελίσσια.

Τη θεωρητική κατάρτιση έκανε ο γεωπόνος εκπαιδευτής Κώστας Μιναχείλης, ενώ η πρακτική άσκηση έγινε στα μελισσοκομεία του έμπειρου μελισσοκόμου κ. Κώστα Μιγδανάλευρου ο οποίος μύησε τους καταρτιζόμενους σε πολλά από τα μυστικά της μελισσοκομικής τέχνης.

Σύντομα θα γίνει ο 2ος κύκλος εκπαίδευσης για αρχάριους, ενώ θα πραγματοποιηθεί και εξειδικευμένο σεμινάριο με αντικείμενο «Διαδικασία συλλογής μελισσοκομικών προϊόντων». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το site www.openmellon.gr ή να τηλεφωνήσουν στο 2410550320 για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτά τα σεμινάρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ