ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΑΜΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κιλελέρ στη Νίκαια με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε όλοι οι καλλιεργητές σιτηρών καθώς και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Κιλελέρ μετά τον αλωνισμό να προβούν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στα αγροτεμάχιά τους και στα ποιμνιοστάσιά τους.

Ιδιαίτερα όσων τα κτήματα βρίσκονται πλησίον των οικισμών, των χέρσων ορεινών εκτάσεων και των αλσυλίων του Δήμου  για την προστασία τους από τις πυρκαγιές που θα εκδηλωθούν.

Στην παρέμβασή του  ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι « …είναι επιτακτική ανάγκη η συνεργασία των δημοτών του Δήμου Κιλελέρ με τους προέδρους των κοινοτήτων έτσι ώστε να υπάρχει άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση φωτιάς. Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Κιλελέρ για την πυροπροστασία θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το δασαρχείο για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών εν τη γενέση τους.

pyro22Οι πρόεδροι των κοινοτήτων πρέπει να συνεργαστούν με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ι. Παπακανάκη και να ελέγξουν τη σωστή λειτουργία των πυροσβεστικών κρουνών καθώς επίσης και να υποδείξουν εναλλακτικές λύσεις άντλησης νερού από ιδιωτικές πομόνες εάν και εφόσον χρειαστεί. Οι πρόεδροι επίσης πρέπει να μεριμνήσουν να υπάρχουν διαθέσιμα τρακτέρ στα χωριά τους τα οποία, σε συνεργασία με την πυροσβεστική, θα μπορούν να παρεμβαίνουν στην κατάσβεση πιθανής φωτιάς.  Η υπευθυνότητα όλων μας και του καθενός ξεχωριστά, κατέληξε ο δήμαρχος,  θα μειώσει στο ελάχιστο τον κίνδυνο από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού». Στο τέλος της σύσκεψης οι πρόεδροι των κοινοτήτων και οι επικεφαλής της Πυροσβεστική αντάλλαξαν τα τηλέφωνά τους για να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός σε περίπτωση φωτιάς.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος από την πυροσβεστική υπηρεσία ο Πύραρχος Κ. Σκούπρας, ο Επιπυραγός Ν. Μητσογιάννης, ο Πυραγός Χ. Αντωνίου, ο δασάρχης Α. Γκάτσικας, ο αντιδήμαρχος και μέλος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Χ. Χατζούλης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Α. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ Β. Βισβίκης, Σ. Καλέτσιος, Ι. Πινάκα, Α. Ρεντζιάς και Α. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Ι. Κουκούτσης, Ι Μπακαλόπουλος, Ι. Παπακανάκης, Τ. Τσινούλης, Χ. Τσιχίτας, Κ. Φιλιππούλης, Κ. Χατζηκωνσταντίνου, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Κ. Θεοδωρούλης, πρόεδροι, εκπρόσωποι και μέλη τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ