ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΟΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΤΙΤΑΡΗΣΙΟΥ

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει παράνομες αμμοληψίες στον Τιταρήσιο, εξαπολύοντας βολές κατά της δημοτικής αρχής του Τυρνάβου εξέδωσε η “Δράση Πολιτών” με αφορμή κάποιες καταγγελίες που όπως υποστηρίζει είδαν το φως της δημοσιότητας. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Στο πρόσφατο παρελθόν (πριν από μερικούς μήνες), η ‘’Δράση Πολιτών’’, με τα στελέχη της, ξεκίνησε έναν τιτάνιο αγώνα για την καταπολέμηση των παράνομων αμμοληψιών στον Τιταρήσιο, προκειμένου να προστατευθούν οι οικολογικές ισορροπίες και να διασωθούν οι υπόγειοι υδάτινοι πόροι του Δήμου Τυρνάβου.

Στα πλαίσια του αγώνα αυτού, ενημέρωσε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Α.Τ. Τυρνάβου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κατήγγειλε με ενάργεια εντός του Δημοτικού Συμβουλίου το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στον Ξηριά, για να αποτρέψει την διόγκωσή του και, ει δυνατόν, να το καταστείλει. Μάλιστα, για να ευαισθητοποιηθεί περαιτέρω η κοινή γνώμη, κατέφυγε σε αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις και ζήτησε την επικοινωνιακή συνδρομή του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.

Δυστυχώς, όμως, βρήκαμε απέναντί μας μια εχθρική δημοτική αρχή, η οποία, αντί να συνταχθεί στο πλευρό μας για την αντιμετώπιση του ζωτικού αυτού θέματος, προτίμησε να εξαπολύει ύβρεις στη ‘’Δράση Πολιτών’’, διά του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Τσιόπα, και να καμώνεται πως όλα βαίνουν καλώς και δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα.

Εντούτοις, πολύ γρήγορα ο πανδαμάτωρ χρόνος δικαίωσε την μαχητική προσπάθεια και τις αγωνιστικές παρεμβάσεις της ‘’Δράσης Πολιτών’’. Ο τοπικός Τύπος σήμερα βρίθει καταγγελιών προερχομένων από κατοίκους και τοπικούς φορείς, που στηλιτεύουν την ακατάσχετη διαρπαγή του περιβαλλοντικού πλούτου των Τυρναβιτών και εξοργίζονται από την απάθεια και την αμεριμνησία της δημοτικής αρχής του κ. Σαρχώση.

Το πλιάτσικο στον Τιταρήσιο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, κάποιοι πλουτίζουν παράνομα από το κερδοφόρο αμμοχάλικο, και οι δημοτικοί άρχοντες είτε κοιμούνται τον ύπνο της απραξίας, είτε καθυβρίζουν με σκαιότητα οποιονδήποτε προσπαθήσει να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα και τα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον Ξηριά και υποθηκεύουν το μέλλον των μελλοντικών γενεών του Τυρνάβου.

Ας καταλάβουν, όμως, ότι οι μακελάρηδες – αυτουργοί του Ξηριά χρειάζονται πολιτικές πλάτες, για να συνεχίζουν ανεμπόδιστα την καταστροφική τους λεηλασία. Χρειάζονται την πολιτική κάλυψη των μακελάρηδων – ηθικών αυτουργών, για να θησαυρίζουν εις βάρος των Τυρναβιτών. Μήπως η δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση, τελικά, είναι ο μακελάρης – ηθικός αυτουργός του Τιταρησίου; Αυτό ας κριθεί από τους Τυρναβίτες”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ