ΕΚΛ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

 

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες συνδικαλιστικές διώξεις εναντίον συνδικαλιστών και εργαζομένων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης «την Πέμπτη 4 Ιούνη, εκδικάζεται αγωγή του κέντρου αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ εναντίον του ΕΚΝΛ, του προέδρου του, Τάσου Τσιαπλέ, του Σωματείου Εργαζόμενων Ιδιωτικών Κλινικών και της προέδρου του, Βαγγελιώς Λίτσα, με την οποία ζητά όχι απλά την κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής της απεργίας που έγινε για 28 ημέρες με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων 8 μηνών, η οποία έληξε στις 18/5, αλλά και την απαγόρευση πιθανής μελλοντικής απεργίας με το ίδιο αίτημα, δηλαδή να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και την επιβολή φυλάκισης 1 χρόνου και από 20.000 ευρώ πρόστιμο στους δυο παραπάνω προέδρους, ως μέσο εξαναγκασμού εφαρμογής της αξίωσής της εργοδοσίας».

Το ΕΚΛ επίσης υποστηρίζει ότι «την Τρίτη 9 Ιούνη, εκδικάζεται μήνυση της διεύθυνσης της Γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ, σε βάρος του προέδρου του ΕΚΝΛ, Τάσου Tσιαπλέ, του Γ. Γραμματέα του ΕΚΝΛ, Πάρι Λιόλιου, του Ταμία του ΕΚΝΛ, Βασίλη Τσερβούλη, των μελών της διοίκησης του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Κώστα Καλέτσιου και Νίκου Βλαχόπουλου, του νομικού συμβούλου του ΕΚΝΛ Αγι Παπαστεργίου, του πρώην βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου και 3 συνδικαλιστών από το ΠΑΜΕ Τρικάλων, με την οποία η εργοδοσία αξιώνει την καταδίκη των παραπάνω, γιατί συμμετείχαν ή συμπαραστάθηκαν στην απεργία που έγινε το 2012 στον ΟΛΥΜΠΟ ενάντια στην επιβολή των μειώσεων από 10-53% στους μισθούς των εργαζόμενων, με την ψευδή κατηγορία ότι με κλωτσιές και γροθιές εμπόδισαν τους εργαζόμενους να πάνε για δουλειά, ενώ έγινε ακριβώς το αντίθετο τραμπούκοι της εργοδοσίας με επικεφαλής νταλίκα όρμησε στην απεργιακή συγκέντρωση με κίνδυνο να υπάρξουν και θύματα».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση του ΕΚΛ: «Οι παραπάνω συνδικαλιστικές διώξεις, δεν είναι οι μοναδικές, εκκρεμούν και άλλες δίκες συνδικαλιστών του ΕΚΝΛ, Σωματείων και του ΠΑΜΕ, για κινητοποιήσεις στα διόδια, από την επιχείρηση ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, απολύσεις συνδικαλιστών από το ΚΤΕΛ, τα ΓΚΟΥΝΤΙΣ και άλλες επιχειρήσεις για την συνδικαλιστική τους δράση. Στόχος όλων αυτών των διώξεων είναι η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της συλλογικής πάλης, να χτυπήσουν τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές που παλεύουν κόντρα στην εργοδοσία και το κράτος της, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να λύσουν τα χέρια των εργοδοτών στην επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρει μεγάλες ευθύνες, γιατί διατηρεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν κάνει καμία απολύτως κίνηση για την παύση όλων των συνδικαλιστικών διώξεων, ενώ ετοιμάζει νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα με τη νέα συμφωνία-μνημόνιο.

Το ΕΚΝΛ, καλεί τους εργαζόμενους να μην κάνουν πίσω στις διεκδικήσεις τους, αλλά να προετοιμαστούν για νέους αγώνες, γιατί η επίθεση από κυβέρνηση, Ε.Ε και εργοδοσία θα συνεχιστεί, όπως και οι συνδικαλιστικές διώξεις

Να δώσουν μαζικά και μαχητικά την πρώτη απάντησή τους με την συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνει το ΕΚΝΛ την Τετάρτη 10 Ιούνη, στις 8 μ.μ, στην Κ. Πλατεία, συντονισμένα με τα δεκάδες συλλαλητήρια που θα γίνουν 10 και 11 Ιούνη σε όλη τη χώρα, από τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις, να καταδικάσουν τη βιομηχανία των συνδικαλιστικών διώξεων. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους διωκόμενους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ