Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΑΙ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΑΝ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Το νέο αρδευτικό Αιγάνης -Πυργετού , τα έργα στο νέο κόμβο  Καστρί Λουτρό -Μεσσάγαλα, τα έργα στο Μοναστήρι του Αγ. Νικόδημου και τον δρόμο που εχει προγραμματιστεί  απο Αιγάνη -Πυργετός επισκέφθηκαν χθες ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος, που ενημερώθηκαν για την πορεία τους.

Στις επισκέψεις ήταν παρόντες οι κ.κ. Κώστας Μέγας Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας, Χρ. Λυτροκάπης διευθυντής τεχνικών έργων της Περιφέρειας και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

FullSizeRender(1) FullSizeRender(3) FullSizeRender(2)Μετά το πέρας των επισκέψεων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «Παρά τη δύσκολη συγκυρία εμείς συνεχίζουμε απρόσκοπτα το έργο μας ως Περιφέρεια Θεσσαλίας με διαρκείς και στοχευμένες παρεμβάσεις αλλά και μικρά και μεγάλα έργα τα οποία όχι μόνον βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και δίνουν προστιθέμενη αξία στον τόπο μας, αναβαθμίζουν, στην προκειμένη περίπτωση, το τουριστικό μας προϊόν και φυσικά δίνουν θέσεις εργασίας σε μία εξαιρετικά δυσμενή οικονομικά, εποχή.

Με την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην είσοδο των Μεσαγγάλων και του Καστρί Λουτρού βελτιώνουμε σημαντικά το οδικό δίκτυο αυξάνοντας το βαθμό ασφάλειας της μετακίνησης των ανθρωπίνων κοινοτήτων αλλά και της διακίνησης των εμπορευμάτων, ενώ παράλληλα δίνουμε προς χρήση μία ακόμη υποδομή στην υπηρεσία της τοπικής τουριστικής οικονομίας.

Η δε κατασκευή του τμήματος του δρόμου από τον Πυργετό μέχρι τον Άγιο Ραφαήλ,  αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και με την ολοκλήρωσή του όχι μόνον θα βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής των κατοίκων αλλά θα δώσουμε νέα ώθηση στον θρησκευτικό τουρισμό καθώς και σε όλες τις άλλες εναλλακτικές μορφές του, οι οποίες  λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, η κατασκευή του νέου κλειστού δικτύου άρδευσης δίνει λύση στο πρόβλημα της υφαλμύρωσης που πραγματικά δεν επέτρεπε στην τοπική αγροτική οικονομία να αποκτήσει τη δυναμική που θα έπρεπε μέσα από τις δυναμικές της καλλιέργειες. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε σταθερά και απαρέγκλιτα την αγροτική παραγωγή, στηρίζουμε τους αγρότες γιατί είναι μία από τις μεγάλες δυνάμεις μας εδώ στη Θεσσαλία.

Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Τεμπών κ. Κολλάτο και το δημοτικό συμβούλιο Τεμπών για τη δημιουργική συνεργασία σε μία πραγματικά δύσκολη στιγμή».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τα υπόλοιπα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας που βρέθηκαν σήμερα στις περιοχές του δήμου μας, σε έργα στα οποία έχουν βάλει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους. Τόσο ο νέος κυκλικός κόμβος στα Μεσάγγαλα και στο Καστρί Λουτρό όσο και η κατασκευή οδικών αξόνων στον Πυργετό και σε άλλες περιοχές όχι μόνον κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και ενισχύουν σημαντικά τον θεματικό τουρισμό, με έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό, αποκαλύπτοντας τα αμέτρητα φυσικά κάλλη και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Τεμπών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ