ΜΕ ΤΟΝ Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Ο Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Σταύρος Θεοδωράκης, και ο βουλευτής Λάρισας και υπεύθυνος του τομέα υγείας του κόμματος, κ. Κώστας Μπαργιώτας, επισκέφτηκαν το πρωί της Δευτέρας το νοσοκομείο Χανίων, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το νοσοκομειακό προσωπικό και τη διοίκηση. Όλοι τους εξέθεσαν τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της δραματικής έλλειψης προσωπικού και της έλλειψης χρηματοδότησης.

Οι κ.κ. Θεοδωράκης και Μπαργιώτας αναφέρθηκαν στην ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), το οποίο κινδυνεύει να καταρρεύσει λόγω της υποχρηματοδότησης και του γεγονότος ότι δεν έχουν καταβληθεί πλήρως τα χρήματα από τον προϋπολογισμό και επεσήμαναν την ανάγκη να πληρωθούν αμέσως οι καθυστερούμενες υπερωρίες σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Συζήτησαν, παράλληλα, με τους εργαζόμενους την ανάγκη μια μεγάλης μεταρρύθμισης στον χώρο της Υγείας, η οποία θα πρέπει να προχωρήσει, αφού πρώτα αντιμετωπιστεί το άμεσο πρόβλημα λειτουργίας και ύπαρξης του ΕΣΥ.

IMG_3305 copyΣε τοποθέτησή του αμέσως μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου των Χανίων, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε την κυβέρνηση να αφουγκραστεί τις ανάγκες του κόσμου, να ανοίξει τα μάτια της στην κοινωνία και να υλοποιήσει ορισμένες από τις προεκλογικές υποσχέσεις της. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, εκθείασε παράλληλα τους εργαζομένους στον χώρο της Υγείας, εξηγώντας πως το σύστημα και συγκεκριμένα το νοσοκομείο Χανίων, παραμένουν όρθια εξαιτίας της αυταπάρνησής τους. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι το Ποτάμι θα φέρει το θέμα της Υγείας στην πρώτη γραμμή, καταθέτοντας άμεσα επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ