ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΑΜΟΥ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μια υπόθεση πλαστογραφίας και προφανώς απάτης απασχολεί το δήμο Τυρνάβου αφού διαπιστώθηκε, από έλεγχο γνησιότητας εγγράφων του δήμου, ότι υπάρχουν δύο άδειες γάμου που φέρεται να εκδόθηκαν από το ληξιαρχείο του δήμου Τυρνάβου, που όμως ποτέ δε εκδόθηκαν από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, αφού δεν ταιριάζουν οι αριθμοί πρωτοκόλλου, ενώ υπάρχει και θέμα με τις σφραγίδες των εγγράφων αυτών.

Με αφορμή αυτά τα συμβάντα ο δήμος προχώρησε στην κατάθεση μηνύσεων κατά αγνώστων για να προστατέψει τόσο την υπηρεσία όσο και την αρμόδια υπάλληλο του ληξιαρχείου, ορίζοντας με απόφαση της οικονομικής επιτροπής και δικηγόρο για να φέρει σε πέρας αυτή τη διαδικασία.

Στην απόφαση της επιτροπής που είναι δημοσιευμένη στη Διαύγεια αναφέρεται το ιστορικό της υπόθεσης που έχει ως εξής:

“Στο Δήμο Τυρνάβου περιήλθαν τα κάτωθι έγγραφα με τα οποία ζητείται έλεγχος  γνησιότητας ληξιαρχικών πράξεων, οι οποίες φέρεται να εκδόθηκαν από το Ληξιαρχείου Δ.Ε. Τυρνάβου:

α) αριθ. πρωτ. 12788/28-04-2015 έγγραφο του Τμ/τος Δημοτικής Κατάστασης Δήμου Αλεξάνδρειας και αριθ. πρωτ. 11119/29-04-2015 έγγραφο του ΚΕΠ Δήμου Ιλίου αναφορικά με την εξακρίβωση γνησιότητας της αριθ. 37/3/2015 Ληξιαρχικής πράξης γάμου με στοιχεία συζύγων Λ.Α. και L.L. και

β) αριθ. πρωτ. 19882/19-05-2015 έγγραφο του Τμ/τος Δημοτικής Κατάστασης του Δήμου Φυλής αναφορικά με την εξακρίβωση γνησιότητας της αριθ. 35/1/2015 Ληξιαρχικής Πράξης γάμου με στοιχεία συζύγων Μ.Α. και H.A.

Ωστόσο οι ανωτέρω ληξιαρχικές πράξεις γάμου ουδέποτε συντάχθηκαν και εκδόθηκαν από το Ληξιαρχείο Τυρνάβου και δεν είναι γνήσιες.

Ως εκ τούτου απαιτείται εξουσιοδότηση του Αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών προκειμένου να υποβάλει ενώπιον του Εισαγγελέα Λάρισας έγκληση για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών σε βάρος του τμήματος Δημοτικής Κατάστασης – Ληξιαρχείου & Αλλοδαπών του Δήμου Τυρνάβου και σε βάρος δημοτικής υπαλλήλου καθώς και να προβεί σε δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής επ’ αυτών.

Επιπροσθέτως απαιτείται η πρόσληψη πληρεξουσίου δικηγόρου προκειμένου να προβεί στη σύνταξη της εν λόγω μήνυσης και να εκπροσωπήσει το Δήμο Τυρνάβου στο ακροατήριο του καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδιου δικαστηρίου κατά τη δικάσιμο που θα οριστεί”.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα μεταξύ άλλων τα εξής:

Παρέχει εξουσιοδότηση στον Αντιδήμαρχο Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Τυρνάβου κ. Μπανταβάνη Γεώργιο να υποβάλει ενώπιον του Εισαγγελέα Λάρισας έγκληση για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών σε βάρος του τμήματος Δημοτικής Κατάστασης – Ληξιαρχείου & Αλλοδαπών του Δήμου Τυρνάβου και σε βάρος της αρμόδιας δημοτικής υπαλλήλου αναφορικά με:

α) την αριθ. 37/3/2015 Ληξιαρχική Πράξη γάμου με στοιχεία συζύγων Λ.Α. και L.L.

β) την αριθ. 35/1/2015 Ληξιαρχική Πράξη γάμου με στοιχεία συζύγων Μ.Α. και H.A., καθώς και να προβεί σε δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής επ’ αυτών.

Διορίζει πληρεξούσιο δικηγόρο του Δήμου Τυρνάβου, προς την οποία παρέχει την εντολή και πληρεξουσιότητα, α) να προβεί στη σύνταξη των ανωτέρω μηνύσεων και β) να εκπροσωπήσει το Δήμο Τυρνάβου στο ακροατήριο
του καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδιου δικαστηρίου κατά τη δικάσιμο που θα οριστεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ