ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με ανταλλαγή πυροβολισμών πραγματοποιήθηκε στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου, όταν κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας είχαν πληροφορίες για τους καταζητούμενους ληστές του Διστόμου που θεωρείται βέβαιο από τους αστυνομικούς ότι έκαναν και τις ληστείες σε Φαρκαδόνα και Αμπελώνα, οι οποίοι φέρεται να έχουν σχέση και με τρομοκρατία.

Από την τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας, συνελήφθησαν και οι τρεις ληστές του Διστόμου, ενώ ένας εξ αυτών είναι νεκρός. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο νεκρός ληστής δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, αλλά έδωσε τέλος στη ζωή του, προκειμένου να μην συλληφθεί.

astyn2Πρόκειται για τους ληστές του Διστόμου, τον 36χρονο Γιώργο Πετρακάκο, τον 34χρονο Σπύρο Δραβίλα και τον 44χρονο Σπύρο Χριστοδούλου.οι οποίοι καταζητούνται και μάλιστα ένας εξ αυτών καταζητείται και για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής από αστυνομικές πηγές ένας από τους τρεις είναι νεκρός, ενώ οι άλλοι δύο έχουν συλληφθεί.

Οι τρεις καταζητούμενοι εντοπίστηκαν σε σπίτι στη Χρυσή Ακτή Αγχιάλου Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή τους.

Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., όταν οι ληστές κλήθηκαν να παραδοθούν ακούσθηκαν δύο πυροβολισμοί μέσα στο σπίτι και αμέσως μετά οι δύο από αυτούς βγήκαν έξω και παραδόθηκαν.

Πληροφορίες της Αστυνομίας αναφέρουν ότι ζωντανοί έχουν συλληφθεί ο Πετρακάκος και ο Χριστοδούλου που παραδόθηκαν ενώ ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε με τον Σπύρο Δραβίλα.

Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι ο σύντροφος τους αυτοπυροβολήθηκε για να μην πέσει στα χέρια των αστυνομικών, κάτι το οποίο ερευνάται από τις αρχές.Ένας από τους συλληφθέντες ληστές ήταν στενός συνεργάτης και του φαντομά καταζητούμενου, Βασίλη Παλαιοκώστα και μάλιστα είχε λάβει μέρος και στην απόδραση με το ελικόπτερο του Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι.

Πώς στήθηκε η επιχείρηση

Οι τρεις ληστές του Διστόμου είχαν νοικιάσει ένα σπίτι στη Χρυσή Ακτή στη Νέα Αγχίαλο. Οι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει το σπίτι και τους περίμεναν να βγουν.

Το σπίτι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση εδώ και 4 ημέρες αλλά οι αστυνομικοί περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την επέμβαση, γνωρίζοντας πως οι ληστές του Διστόμου είναι πάντα οπλισμένοι σαν “αστακοί”

Πριν την επιχείρηση είχαν παρακολουθήσει τους ληστές να βγαίνουν από το σπίτι και να φτάνουν μέχρι τη Λάρισα, όπου σε ένα χωριό κοιτούσαν ένα υποκατάστημα τράπεζας, με τους αστυνομικούς να καταλαβαίνουν πως ετοιμάζονται για μία νέα ληστεία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ