ΜΕ ΤΟΝ Δ. ΓΕΛΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Συνάντηση είχε ο επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Νικολάου, με κτηνοτρόφους και με το συντοπίτη  Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Δημήτρη Γελαλή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ξενοδοχείου IMPERIAL LARISSAS, όπου ο  ΣΘΕΒ πραγματοποίησε την ετήσια συνέλευσή του για το μέλλον των επιχειρήσεων και των βιομηχανιών της περιοχής μας. Ο κ. Μανώλης μετέφερε στον κ. Γελαλή τα οξυμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων για την κατανομή των βοσκοτόπων.

Τόνισε ότι Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι,  με τη βοσκή των κοπαδιών τους, διότι η Δήμοι υποδοχής καλοκαιρινών βοσκών δεν έχουν το δικαίωμα δημοπράτησης των βοσκοτόπων που μέχρι πέρυσι είχαν τη νομή. Έτσι ελοχεύει ο κίνδυνος επιβολής “τσουχτερών” προστίμων σε κτηνοτρόφους που κάνουν χρήση αυτών των βοσκοτόπων. Επίσης συζήτησαν και άλλα βασικά ζητήματα που αφορούν γενικά τον αγροτικό πληθυσμό, παρουσία και των αγροκτηνοτρόφων, οι οποίοι με ευγενικό τρόπο και την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους ζήτησαν από τον Γενικό Γραμματέα τη λύση των προβλημάτων τους.

Ο κ. Δημήτρης Γελαλής, είπε ότι παρακολουθεί από κοντά τα οξυμένα προβλήματα των αγροκτηνοτρόφων και κάνει καίριες παρεμβάσεις. Αναφερόμενος στο θέμα των βοσκοτόπων,  τόνισε  τα εξής: “παραλάβαμε το θέμα των βοσκοτόπων χωρίς σχέδιο δράσης και με σοβαρότατες ελλείψεις, προσπαθήσαμε πάρα πολύ να βρούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Η προσπάθειά μας  αυτή αποτυπώνεται στη νέα ΚΥΑ όπου αμβλύνονται οι διαφοροποιήσεις στην έκταση των προς κατανομή βοσκήσιμων γαιών μεταξύ των κτηνοτρόφων, χωρίς να παραβλέπονται οι ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες της κάθε περιοχής.

Το ποιο  σημαντικό και πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους είναι, ότι ακόμη και αν χρησιμοποιηθούν λιγότερες εκτάσεις βοσκοτόπων τα κονδύλια της περιφέρειας των βοσκοτόπων είναι απολύτως εξασφαλισμένα, αφού θα ανέβει η αξία κάθε δικαιώματος. Δηλαδή, εάν παράδειγμα χρησιμοποιούσαμε 2 εκατομμύρια εκτάρια και η αξία του κάθε εκταρίου ήταν 250,00 ευρώ, χρησιμοποιώντας 1,5 εκατομμύριο εκτάρια η αξία κάθε εκταρίου θα ήταν 333,33 ευρώ».

Τέλος ο κ. Γ. Μανώλης, ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Δημήτρη Γελαλή, για την παρέμβασή του στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και έτσι διορθώθηκε η αδικία που είχε  γίνει στην Τοπική Κοινότητα Γόννων η οποία είχε χαρακτηρισθεί από ημιορεινή ζώνη σε πεδινή ζώνη με αποτέλεσμα οι αγροκτηνοτρόφοι να χάνουν τις εξισωτικές αποζημιώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ