ΟΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΕΛΠΙΔΑ»  ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΑΜΠΕΛΩΝΑ, ΡΟΔΙΑ, ΔΕΛΕΡΙΑ

 

Οι αιμοδοσίες, που κάθε χρόνο  μέσα στον Ιούνιο οργανώνει ο  Σύλλογος Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» για το Καλοκαίρι, στα πλαίσια των δράσεών του για την παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, που είναι η 14η Ιουνίου, θα γίνουν φέτος στις παρακάτω ημερομηνίες:

             Την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015, στα Δελέρια.

             Την Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015, στη Ροδιά και

             Την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015, στον Αμπελώνα.

Με τις αιμοδοσίες του αυτές το Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ» δημιουργεί μια ευκαιρία για τους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής, ηλικίας 18 ως 62 χρόνων, τώρα που λιγοστεύουν οι αγροτικές ασχολίες, τελειώνουν τα μαθήματα στα σχολεία και αρχίζουν οι διακοπές του καλοκαιριού, να προσέλθουν ψυχολογικά και σωματικά έτοιμοι σε κάποια από τις αιμοδοσίες αυτές, όποτε ευκαιρούν, για:

             Να προσφέρουν με τη θέλησή τους και με την καρδιά τους λίγο από το      πολύτιμο και ζωογόνο αίμα τους.

             Να σώσουν με το αίμα τους τη ζωή κάποιων συνανθρώπων μας, που κινδυνεύει γιατί δεν έχουν συγγενείς ή φίλους να τους συμπαρασταθούν.

             Να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας ως Χριστιανοί και ως Άνθρωποι.

Μόνο με τη συνεχή προσέλευση νέων αιμοδοτών, πιστεύει ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Η ΕΛΠΊΔΑ», κ. Απ. Παπαϊωάννου, θα υπάρχει επάρκεια αίματος και τώρα το καλοκαίρι στα νοσοκομεία μας, δε θα αναβάλλονται τα χειρουργεία και δε θα κινδυνεύει η ζωή κανενός συνανθρώπου μας από έλλειψη αίματος.

Αν κάποιοι, παρά την καλή τους πρόθεση, δεν μπορέσουν να δώσουν αίμα  στις ημερομηνίες αυτές, μπορούν να πάνε, με το Δελτίο του Εθελοντή Αιμοδότη, οποιαδήποτε εργάσιμη μέρα και ώρα μπορούν, στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας και να δώσουν εκεί αίμα, δηλώνοντας, αν θέλουν, ότι δίνουν το αίμα τους για το Σ. Ε. Α. Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ