ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για την προστασία των ζώων, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, σε σύσκεψη εργασίας που είχε με τους εκπροσώπους των Φιλοζωικών Σωματείων της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκε ότι πρέπει να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες,  με τη συμμετοχή όλων  των Φιλοζωικών Σωματείων της χώρας, για τη λύση των χρόνιων προβλημάτων που αφορούν:

Την ορθή διαχείριση και τη μείωση των αδέσποτων ζώων καθώς και την ενίσχυση κάθε προσπάθειας των Δήμων της χώρας, στη κατεύθυνση αυτή.

Τη συνδρομή στις Εισαγγελικές Αρχές, για τη διερεύνηση των παράνομων υιοθεσιών αδέσποτων ζώων.

Τη βελτίωση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

Την άμεση λειτουργία της ψηφιακής υπηρεσίας που αφορά στην καταγραφή των Ζώων Συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους, στη Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων.

Επισημάνθηκε η ανάγκη συντονισμού των δράσεων, όλων των φιλοζωικών σωματείων της χώρας, ώστε να ξεπεραστούν «ιστορικές» αντιπαραθέσεις, που δεν βοηθούν στη λύση των χρόνιων προβλημάτων, στον τομέα προστασίας των ζώων.

Τονίστηκε, τέλος, ότι το Υπουργείο θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, ώστε να συνταχθεί ένα πρόγραμμα δράσης για τη προστασία των ζώων, με βάση το συντονισμό Υπηρεσιών, Δήμων, Φιλοζωικών Σωματείων, Φορέων και ιδιωτών κτηνιάτρων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ