ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΗ «ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

 

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του μνημείου που βρίσκεται στο Μεζούρλο, ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας του Νομού Καρδίτσας και η Επιτροπή Ιστορικής Μνήμης και Παράδοσης, θα τιμήσουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τους πεσόντες το 1917 στη «Μάχη της Σημαίας».

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, στις 11 π.μ. στο χώρο του μνημείου που βρίσκεται μπροστά στο Κλειστό Γυμναστήριο στην οδό Καρδίτσης, πριν τη διασταύρωση για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων της μάχης αλλά και όλων των πολεμιστών που συμμετείχαν σε αυτή και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο.

Ο Σύλλογος καλεί  όλους τους  πολίτες και τους φορείς να τιμήσουν με την παρουσία και την συμμετοχή τους την εκδήλωση. Σημειώνεται ότι έχει  ξεκινήσει προσπάθεια για την ενεργοποίηση των αρμοδίων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών για την επιστροφή της Σημαίας του 1/38 Συντάγματος Ευζώνων από την Γαλλία όπου παράνομα κρατείται και επιδεικνύεται ως λάφυρο πολέμου(!) στην αίθουσα τελετών του 1ου Συντάγματος Σπαχήδων που βρίσκεται στην πόλη Valence.

Η οργανωτική επιτροπή: Π. Μυλωνάς, Κ.Σαμουρέλης, Κ.Βαϊούλης

Τηλέφωνο επικοινωνίας-πληροφορίες: 6977280865

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ