ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Από τους πιο… ανικανοποίητους στην Ευρώπη εμφανίζονται οι Έλληνες, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι στους περισσότερους τομείς της ζωής τους.

Αυτό αποκαλύπτει η έρευνα της Eurostat, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με αντικείμενο τις απόψεις των πολιτών των κρατών της ΕΕ για την ποιότητα της ζωής τους γενικά, αλλά και σε εξειδικευμένους τομείς.

Οι Έλληνες, οι Κύπριοι, οι Ούγγροι και οι Πορτογάλοι είναι οι κάτοικοι της Ευρώπης που δηλώνουν λιγότερο ικανοποιημένοι από το γενικό επίπεδο της ζωής τους.

Ειδικότερα, με βάση την κλίμακα από μηδέν έως δέκα, ο μέσος Ευρωπαίος βαθμολογεί το γενικό επίπεδο ζωής του με 7,1. Οι Έλληνες, οι Κύπριοι, οι Ούγγροι και οι Πορτογάλοι το βαθμολογούν με 6,2 ενώ στον αντίποδα, οι Δανοί, οι Φιλανδοί και οι Σουηδοί το βαθμολογούν με 8.

Σε ό,τι αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, ο μέσος Ευρωπαίος τις βαθμολογεί με 7,8 ενώ ο μέσος Έλληνας δίνει βαθμό 7 που είναι και ο μικρότερος μεταξύ των κρατών της ΕΕ.

Ως προς το ζήτημα της κατοικίας, ο μέσος Ευρωπαίος δίνει βαθμολογία 7,5 και ο μέσος Έλληνας 6,6 που είναι από τις χαμηλότερες βαθμολογίες μεταξύ των κρατών της ΕΕ.

Αντιστοίχως, ελάχιστα ικανοποιημένος δηλώνει ο μέσος Έλληνας σε τομείς όπως ο χρόνος διαδρομής από το σπίτι στη δουλειά, το γενικό πλαίσιο της ζωής του, οι χώροι πρασίνου, οι όροι εργασίας, η χρήση του ελεύθερου χρόνου και η οικονομική κατάσταση.

Αναλυτικά τα στοιχεία της Ελλάδας (με άριστα το 10)

Γενικό επίπεδο ζωής             6.2

Διαπροσωπικές σχέσεις        7.0

Κατοικία                                  6.6

Χρόνος για τις μετακινήσεις  6.5

Συνθήκες διαβίωσης             6.2

Περιοχές με πράσινο              5.9

Εργασία                                   6.1

Ελεύθερος χρόνος                 6.1

Οικονομική κατάσταση        4.3

newsit.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com