ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Συνεδρίασε στις 29 Μαΐου η επιτροπή που θα γνωμοδοτήσει για το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση. Στη συνεδρίαση, έγινε μια γενική συζήτηση και κυρίως αναλύθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που υποχρεώνει την πραγματοποίηση των διορισμών με διαγωνισμό ή με αντικειμενικά κριτήρια με την ευθύνη και τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής (ΑΣΕΠ).

Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την Πέμπτη 5 Ιουνίου όπου θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις από τη Διοίκηση, τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας αλλά και από την πλευρά μας (Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε.).

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, δεν αμφισβητείται η αδήριτη ανάγκη για μόνιμους διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση. Μόνιμους διορισμούς με βάση τη θέση της Δ.Ο.Ε., αφού η κάλυψη των κενών με προσλήψεις αναπληρωτών είναι μια προσωρινή λύση, η οποία δε συμβάλλει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να γνωρίζει πως χιλιάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν με αγωνία την τελική απόφαση για μόνιμους διορισμούς. Πολλοί δε από αυτούς και κυρίως στην ειδική αγωγή, εξακολουθούν να εργάζονται έως και δεκατέσσερα χρόνια με την ιδιότητα του αναπληρωτή, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έγιναν μόνιμοι διορισμοί.

Είναι χρέος της πολιτείας να ξεκαθαρίσει το θέμα του τρόπου διορισμού, αλλά και του αριθμού των μόνιμων διορισμών που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι.

Δυστυχώς η ομηρία χιλιάδων αναπληρωτών δε θα λήξει, αφού ο αριθμός των διορισμών που «ακούγεται» 2.000 έως 3.000, σε καμία περίπτωση δε θα καλύψει τις ανάγκες της εκπαίδευσης που ξεπερνούν τις 20.000 για Π.Ε. και Δ.Ε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ