ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ Δ.Α. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤτΕ

Την κάθετη αντίθεσή της στη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του δήμου Τυρνάβου στην Τράπεζα της Ελλάδος, εκφράζει με ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση”, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στη δημοτική αρχή για τη στάση της στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφού με τις ψήφους της παράταξης της πλειοψηφίας εγκρίθηκε η μεταφορά των διαθέσιμων ύψους 1,3 εκ. ευρώ στην ΤτΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου στη συνεδρίασή του, την Πέμπτη 29 Μαΐου 2015 ψήφισε κατά πλειοψηφία, την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, που αναφέρεται στην μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων και αποθεματικών του Δήμου προς την Τράπεζα Ελλάδος.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας τη συμφωνία που υπέγραψε με τους θεσμούς – τρόικα, στις 20 Φλεβάρη , για την παράταση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, τηρεί πιστά τη γραμμή που χάραξε να «πληρώνει το χρέος στο ακέραιο και στο διηνεκές». Δεσμεύει, με ληστρικό τρόπο, τα αποθεματικά των Δήμων, Περιφερειών, Πανεπιστημίων, Νοσοκομείων και άλλων Δημόσιων Φορέων με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να εξυπηρετήσει το χρέος και τους δανειστές.

Τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων είναι χρήματα, που έχει πληρώσει ο λαός, από την φοροεπιδρομή που έγινε στο εισόδημά του, για την εκπλήρωση των όρων του μνημονίου. Είναι χρήματα που προορίζονται για την πληρωμή των εργαζομένων στους δήμους, για να μπορούν να λειτουργούν οι υπηρεσίες τους, είναι πόροι αναγκαίοι  για την σίτιση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, τα σχολεία, τις κοινωνικές δομές. Είναι χρήματα, για έργα και υπηρεσίες που εξυπηρετούν οξυμένες λαϊκές ανάγκες.

Η δέσμευση των χρημάτων αυτών δεν είναι προσωρινή. Είναι απαίτηση των θεσμών, ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση, με το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται να υπογράψει η συγκυβέρνηση. Θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, για να μπορούν να παρακολουθούν, να ελέγχουν και να συμπιέζουν περισσότερο τις κρατικές δαπάνες. Προετοιμάζουν το έδαφος, για να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους τα λαϊκά στρώματα, για να τους αποδοθούν υπηρεσίες και να γίνουν έργα. Στόχος είναι  να ιδιωτικοποιήσουν τις κοινωνικές υποδομές των δήμων.

Ο «ανεξάρτητος», ο «αυτοδιοικητικός» και «μακριά από κομματικές δεσμεύσεις» όπως αυτοαποκαλούσε τον συνδυασμό της προεκλογικά, η σημερινή Δημοτική Αρχή του κ. Σαρχώση, για να υφαρπάξει την ψήφο των συμπολιτών μας, πριν τρεις μήνες, καλούσε τους συνδημότες να στηρίξουν με την παρουσία τους, σε συγκέντρωση, τις διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους εταίρους.

Σήμερα, δυναμικά, όλα τα μέλη της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, στηρίζουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου, που είναι 1.300.00 ευρώ, από την Τράπεζα Ελλάδος, χρήματα που προορίζονται για τους τοκογλύφους δανειστές.

Μια διαδικασία που εδώ και χρόνια δεν έχει τελειωμό, αν δεν υπάρξει ρήξη με τους εταίρους και αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να πάρει ο λαός τις τύχες του τόπου, στα χέρια του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου, καταψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την παραχώρηση των αποθεματικών και διαθέσιμων για την πληρωμή του χρέους και των δανειστών.

Απαιτεί, την πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων.

Να αποδοθεί, το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την Τοπική Διοίκηση και των οφειλόμενων σε αυτή.

Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικά θεσμικό πλαίσιο (Καλλικράτης – μνημονιακές κατευθύνσεις και εφαρμοστικοί νόμοι)  που οδηγούν την Τοπική Διοίκηση να δρα ανταποδοτικά και επιχειρηματικά”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ