ΜΕ ΤΟΝ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ

Συνάντηση είχε ο επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, με το συντοπίτη  βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Βασίλη Κόκκαλη, τον οποίο επισκέφθηκε στο πολιτικό του Γραφείο στη Λάρισα, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους κ. Γ. Νικολάου & Γ. Κυρίτση.

Οι κ. Μανώλης, Νικολάου και Κυρίτσης μετέφεραν τα προβλήματα και την αγωνία των αγροκτηνοτρόφων του Δήμου Τεμπών όπως είναι οι επιδοτήσεις, η κατανομή βοσκοτόπων, ο καταρροϊκός πυρετός, οι εκτιμήσεις ζημιών λόγω παγετού, η εξοντωτική φορολόγησή τους και άλλα βασικά ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Επίσης ζήτησαν τη συνδρομή του κ. Κόκκαλη σε κυβερνητικό επίπεδο για θέματα που αφορούν το δήμο Τεμπών:

1ον Την παρέμβασή του στην ΕΕΤΤ, γιατί ενώ η κάλυψη με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στην επικράτεια του δήμου Τεμπών δεν φτάνει ούτε το 20%, το υπόλοιπο ποσοστό πλέον του 80% καλύπτει ο Δήμος με τη λειτουργία αναλογικού αναμεταδότη, έρχεται η ΕΕΤΤ με έγγραφό της και ζητάει από το δήμο να διακόψει την αναλογική μετάδοση. Αν όμως συμβεί αυτό οι κάτοικοι θα στερηθούν την ψυχαγωγία της τηλεόρασης κάτι που δεν τους αξίζει.

2ον Την τροποποίηση της ΚΥΑ που αφορά την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας και συγκεκριμένα, πρέπει να αναφέρεται σαφώς στη ΚΥΑ ότι «ο επαγγελματίας που η προβολή του καταστήματος του δεν τον καλύπτει για να του παραχωρηθούν 500 τ.μ. τα μέτρα πέραν αυτών που δικαιούνται από την προβολή του καταστήματός του να είναι συνεχόμενα και όχι μετά από απόσταση 100 μέτρα. Έτσι ερμηνεύεται από την Κτηματική Υπηρεσία η ΚΥΑ που ισχύει σήμερα. Επίσης την άρση της αδικίας απέναντι σε καταστηματάρχες οι οποίοι δε δικαιούνται, σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ, χώρο εκμετάλλευσης στον αιγιαλό ή την παραλία διότι παρεμβάλλεται του καταστήματός τους άλλο κτίσμα ή οικόπεδο (μη επαγγελματικής χρήσης) και δεν έχουν άμεση προβολή στην παραλία. Είναι άδικο για αυτούς τους επαγγελματίες που προσπαθούν να επιβιώσουν δουλεύοντας σε ένα οικονομικό περιβάλλον που κάθε χρόνο χειροτερεύει.

3ον Την παρέμβασή του στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με την τροποποίηση του άρθρο 284 παρ. 3 του Ν 3852/2010 ως προς την προθεσμία, λήγει 7-6-2015 και αφορά την προθεσμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων από δημότες στους οποίους έχουν παραχωρηθεί δημοτικά οικόπεδα. Η προθεσμία να παραταθεί μέχρι την 7-6-2020, ήτοι ακόμη για μία πενταετία.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι αρκετοί δημότες μας, σίγουρα και πανελλήνια, στους οποίους παραχωρήθηκαν δημοτικά οικόπεδα δεν μπόρεσαν, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης η οποία άρχισε το έτος 2010 και κάθε χρόνο χειροτερεύει να αναγείρουν εντός των άνω οικοπέδων κτίσματα, όπως απαιτεί ο νόμος.

Ο κ. Βασίλης Κόκκαλης τόνισε ότι παρακολουθεί από κοντά τα οξυμένα προβλήματα των αγροκτηνοτρόφων και κάνει καίριες παρεμβάσεις. Αναφερόμενος στο θέμα των βοσκοτόπων,  τόνισε ότι  με τη νέα ΚΥΑ αμβλύνονται πολλά από τα προβλήματα κατανομής βοσκήσιμων γαιών. Επίσης δίνει καθημερινή μάχη σαν νέος βουλευτής σε ότι αφορά ζητήματα βιοπορισμού ειδικά για αγρότες και κτηνοτρόφους. Για τα προβλήματα της καθημερινότητας και βιοπορισμού που τέθηκαν από τους κ. Μανώλη, Νικολάου και Κυρίτση, υποσχέθηκε ότι θα κινηθεί άμεσα την Τετάρτη 3-6-2015 θα επισκεφθεί την ΕΕΤΤ, ώστε οι κάτοικοι του δήμου Τεμπών να μη στερηθούν και την ψυχαγωγία της τηλεόρασης η οποία αποτελεί για πολλούς αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς των, για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα παράλια θα συντάξει και θα καταθέσει πρόταση νόμου που θα διορθώνει τις «αδικίες» της ΚΥΑ που αφορά τη χρήση αιγιαλού και παραλίας, προσαρμοζόμενες  στις απαιτήσεις των καιρών, ώστε να μη υπάρχουν προβλήματα μεταξύ των επαγγελματιών και οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τα υπέροχα παράλια μας χωρίς προβλήματα.

Τέλος θεώρησε δίκαιη και επιβεβλημένη την παρέμβασή του στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με την τροποποίηση του άρθρο 284 παρ. 3 του Ν 3852/2010 αναφορικά με την προθεσμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων, από δημότες στους οποίους έχουν παραχωρηθεί δημοτικά οικόπεδα, τονίζοντας ότι ο πολιτικός πρέπει να αφουγκράζεται με προσοχή τα προβλήματα και δη αυτά που έχουν σχέση με την καθημερινότητα και βιωσιμότητα της κοινωνίας μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ