ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

Ο Βουλευτής Λάρισας με το ΠΟΤΑΜΙ, κ. Κώστας Μπαργιώτας, επισκέφθηκε το ΤΕΙ Θεσσαλίας και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις τους. Είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ, κ. Παναγιώτη Γούλα, το Γενικό Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του  Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, κ. Βλάχο, καθώς και τον Προέδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων, κ. Τσίρκα.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η σημαντική και ουσιαστική δουλειά που πραγματοποιείται στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, παρά τις εντονότατες ελλείψεις σε προσωπικό και χρηματοδότηση. Ο Πρόεδρος, κ. Γούλας, ξενάγησε τον κ. Μπαργιώτα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας (ΣΤΕΓ), όπου διαπίστωσε τις άρτιες πρωτοποριακές υποδομές που διαθέτει το ΤΕΙ.

Ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ξεναγήθηκε στο κτίριο της Διοίκησης στο αγρόκτημα του ΤΕΙ που περιλαμβάνει φυτείες, εγκαταστάσεις με αγροτικά ζώα, στις εγκαταστάσεις του τμήματος Τεχνολογίας και Πληροφορικής, στο πρότυπο κυλικείο των σπουδαστών και στα πρωτοποριακά θερμοκήπια που αυξάνουν την παραγωγή με λιγότερο νερό και ενέργεια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τον καθηγητή, κ. Αλέξανδρο Παπαχατζή, η επιστημονική ομάδα του ΤΕΙ απέδειξε ότι με τις κατάλληλες τεχνολογικές παρεμβάσεις μπορεί να γίνει μείωση χρήσης του νερού έως και 90%. Η λειτουργία των θερμοκηπίων με την αβαθή γεωργοθερμική ενέργεια, μειώνει την κατασπατάληση των φυσικών πόρων και δίνει παραγωγή ακόμα και σε περιπτώσεις που έχουμε λειψυδρία. Επιπλέον, συζητήθηκε η αναγκαιότητα βελτίωσης της συνεργασίας του ΤΕΙ με τους τοπικούς φορείς για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις καινοτόμες δράσεις στο χώρο της αγροτικής παραγωγής.

Ο Βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σπουδαίο εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο του ΤΕΙ και τόνισε τη σημασία της διασύνδεσης της επιστημονικής κοινότητας με την πρωτογενή παραγωγή. Επίσης, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε από τον Προϊστάμενο του Τμήματος  Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε,  κ. Ηλία Σάββα, στα νέα κτίρια και εργαστήρια που λειτουργούν από εφέτος και ενημερώθηκε για τις επιτυχίες του Τμήματος σε διεθνείς διαγωνισμούς Πληροφορικής.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ