ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΑΜΝΙΑ

O    Σύλλογος των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών ‘’Ο ΟΛΥΜΠΟΣ’’ την Κυριακή 31-5-2015  τίμησε με πολιτιστικές εκδηλώσεις τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας στη πλατεία της Σκαμινάς. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις περιλάμβαναν την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτριος Κοντοκώστας καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παριστάμενους και ιδιαίτερα τους χορευτές και χορεύτριες που με τις οδηγίες της χοροδιδασκάλισας Ελένης Φλίκα μας κάνουν περήφανους με τις ωραίες εμφανίσεις τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Λάρισας κ. Δημήτριος Παπαδημόπουλος, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου ,η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλαντζή , ο Αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Αστέριος Στούπας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελασσόνας κ.Νικόλαος Παληογιάννης, κ.Φώτιος Καραγκόγκος ο εκπρόσωπος της Κοινότητας Συκαμινέας κ. Κων/νος Μωραΐτης ,ο Πρόεδρος  και ο τοπικός σύμβουλος της Κοινότητας Καρυάς κ.Γεώργιος Σακελλαρίδης και κ. Ελευθέριος Γκούθας, ο ιερέας της Συκαμινέας παπά – Δημήτρης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτριος Οικονόμου, ο καθηγητής ΑΠΘ γιατρός παθολόγος-γαστρεντερολόγος  κ. Ιωάννης  A. Αγοραστός , δεκάδες Σκαμνιώτες με τις οικογένειες και φίλοι τους κ.ά.

SKΤο πρωί της Κυριακής προηγήθηκε Θεία Λειτουργία με ξεχωριστή λαμπρότητα όπως κάθε χρόνο, στη πανηγυρίζουσα Αγία Τριάδα της παλιάς Σκαμνιάς, πολυάριθμος ήταν η παρουσία και η προσέλευση ευλαβών προσκυνητών που έφθασαν με κάθε τρόπο, μετά τη θεία Λειτουργία μοιράστηκε αρτοκλασία προσφορά του Συλλόγου .

<<Ο Ιερός Ναός  της Αγίας Τριάδας της παλιάς Σκαμνιάς είναι το μοναδικό κτίσμα που διασώθηκε κατά την καταστροφή του χωριού της  Παλαιάς Σκαμνιάς που το έκαψαν οι  Γερμανοί  κατακτητές στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, για την αντίσταση των κατοίκων στους Ναζί>>.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μετέφερε  στο Δήμαρχο Ελασσόνας ,την ημέρα της εορτής και πάλη τη επιθυμία εκατοντάδων  αποδήμων Σκαμνιωτών να ξεκινήσει μελέτη για ασφαλτόστρωση  του υπάρχοντος κακής κατάσταση χωματόδρομου 5 χιλιομέτρων μεταξύ της ιστορικής- μαρτυρικής Παλαιάς Σκαμνιάς  με το νέο χωριό της Συκαμινέας.

Ο Ναός της Αγίας Τριάδας αναπαλαιώθηκε και αναπαλαιώνεται χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του Συλλόγου  των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών, της τοπικής κοινότητα Συκαμινέας και διαφόρων δωρητών. Έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο.

Επίσης Θεία Λειτουργία θα τελέστηκε  και τη Δευτέρα πρωί 1/6/2015, στην Αγία Τριάδα της Συκαμινέας.

Επιπλέον το Δ.Σ του Συλλόγου  αιφνιδιάστηκε ευχάριστα από τον μεγάλο αριθμό προσέλευσης των αυτοδοιηκιτικών και τους ξαναυπενθύμισε για τα άλυτα προβλήματα εδώ και χρόνια που εκκρεμούν στην γενέτειρα τους τη Σκαμνιά όπως στον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Λάρισας Δημήτριο Παπαδημόπουλο  για την άμεση Ολοκλήρωση της μελέτης -αποκατάστασης βατότητας της Ε.Ο. Ροδιάς Συκαμινέας (θέση Γκουνταμάνι-βράχια) και  τη χρηματοδότηση του έργου, στον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου για την  άμεση ολοκλήρωση υδροδότησης της Σκαμνιάς λόγω απαγόρευσης χρήσης κατανάλωσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση από 15-4-2010, καθώς και στην έγκριση του αιτήματος του Συλλόγου από 20-3-2013 για την παραχώρηση μια από της δυο κενές αίθουσες  του Δημοτικού σχολείου της Σκαμνιάς για λαογραφικό μουσείο και  πολιτιστικές  εκδηλώσεις  για την  ανάδειξη της πολύμορφης και μακρόχρονης πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ