A’ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ Μ.Π.Σ. ΑΓΙΩΤΩΝ “ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΔΑΛΛΑΣ”

 

Ο Μ.Π.Σ. Αγιωτών “Μιλτιάδης Δάλλας” διοργανώνει για όλους τους δημότες του Δήμου Αγιάς αλλά και όποιον άλλο επιθυμεί, το Βιωματικό Θεατρικό Σεμινάριο «ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ» με τον σκηνοθέτη Κώστα Ν. Φαρμασώνη.

Ο σκοπός του Σεμιναρίου αυτού είναι να παρασχεθεί θεατρική παιδεία, όχι μόνο στους εξειδικευμένους αλλά, κυρίως, σε όσους θέλουν  μέσω  της μαγείας του Θεάτρου να εμπλουτίσουν το γνωστικό τους πεδίο και να βελτιώσουν την ψυχοσωματική τους κατάσταση με τη βιωματική διδασκαλία ενός καταξιωμένου σκηνοθέτη και δάσκαλου.

«Κάνουμε θέατρο γιατί γεννήθηκε και στέριωσε στην πατρίδα μας ως βήμα δημοκρατίας, γιατί είναι η Τέχνη που εμπεριέχει όλες τις άλλες, γιατί είναι η ζωντανή εικόνα της ζωής, γιατί είναι αυτή η έκφραση που δεν μπορεί να φιμωθεί, γιατί μας διδάσκει και μας ψυχαγωγεί. Κάνουμε θέατρο για την ψυχή μας.

Απευθυνόμαστε σε κάθε ηλικία, σε κάθε φύλο ή φυλή και σε κάθε μορφωτικό επίπεδο. Το Θέατρο είναι για όλους, εκπαιδευτικούς, εργάτες, επιστήμονες,  αγρότες ή μαθητές.

Επισημαίνουμε, ότι δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις, αφού το Σεμινάριο θα έχει πρακτικό και βιωματικό χαρακτήρα

ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν όλους όσους θέλουν να ζήσουν από κοντά τη μαγευτική αυτή διαδικασία να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο «ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Αντικείμενα Σεμιναρίου:

  1. Παίζω, άρα υπάρχω: Η μοναδικότητα του προσώπου και οι πολλαπλές εκφάνσεις του στα δρώντα προσωπεία της σκηνής
  2. Το Ρεπερτόριο: Με ποια κριτήρια επιλέγεται ένα έργο
  3. Ερμηνευτική του θεάτρου: Δραματουργικά εργαλεία για το «ξεκλείδωμα» ενός θεατρικού κειμένου
  4. Ορθοφωνία: Η αναπνοή ως κινητήρια δύναμη του προφορικού λόγου-Φωνητική-Προσωδία-Ανάγνωση κειμένου
  5. Πρακτικές ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοής
  6. Σκηνοθεσία-Υποκριτική πάνω σε συγκεκριμένες σκηνές
  7. Δημοτικό τραγούδι-Κείμενα
  8. Νεοελληνικό έργο-Θεωρία και πράξη

Χρόνος διοργάνωσης: Πέμπτη 11 Ιουνίου από 16:30 έως 20:30, Παρασκευή 12 Ιουνίου από 16:30 έως 20:30, Σάββατο 13 Ιουνίου 11:00 έως 14:00 και 17:00 έως 20:30.

Χώρος διοργάνωσης: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αγιάς “Χρυσαλλίδα”

Κόστος συμμετοχής: 15 € για όλους. Για νέους κάτω των 25 ετών και για μαθητές ΔΩΡΕΑΝ

Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Επικοινωνία-Δηλώσεις συμμετοχής:

Βασίλης Βαλάρης                                                            6944464330

Βίκυ Παπαγγελή                                                              6948522852

Αχιλλέας Ε. Αρχοντής                                     6944470440

2494023671

Βιβλιοπωλείο “Άρτιο”                                    2494024154

E-mail:                                                                  mdallasnea@gmail.com

Σύντομο βιογραφικό

Ο Κώστας Ν. Φαρμασώνης γεννήθηκε στο Καστρί Αρκαδίας. Σπούδασε Θέατρο κοντά στον  Δημήτρη Ροντήρη.

Τίτλοι σπουδών: Δίπλωμα Ηθοποιού, Πτυχία Νομικής και Φιλοσοφικής Αθηνών και Δίπλωμα Σκηνοθεσίας MAX REINHARDT-SEMINAR  Βιέννης.

Σπουδές Θεατρολογίας Πανεπιστημίου Βιέννης.

Σκηνοθέτησε στην Αυστρία και στην Ελλάδα πολλά έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Συνεργάστηκε με τα Θέατρα  “BERLINER ENSEMBLE’’ και  “THEATER IN DER JOSEFSTADT”,  Κ.Θ.Β.Ε. κ.ά.

Διετέλεσε για 12 χρόνια Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Αγρινίου, όπου αίσθηση προκάλεσαν οι παραστάσεις του με έργα του Μπ. Μπρεχτ. Οι παραγωγές του έχουν παρουσιαστεί σε όλα σχεδόν τα Φεστιβάλ της χώρας.

Δίδαξε από το 1988 ως το 2005 στα Θεατρικά Σεμινάρια του ΥΠ.ΠΟ. και του ΥΠ.Ε.Π.Θ.  για εκπαιδευτικούς και ερασιτέχνες σε όλους τους νομούς της Ελλάδας.

Δίδαξε Θέατρο σε Πανεπιστήμια και σε Δήμους.

Δίδαξε ως Καθηγητής συμβασιούχος  Σκηνοθεσία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου επέβλεψε και την πρώτη πτυχιακή εργασία του Τμήματος.

Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού για θέματα Θεάτρου, Παραστατικών Τεχνών και Σύγχρονου Πολιτισμού από το 2004 ως το 2006.

Έχει δημοσιεύσει κριτικά και λογοτεχνικά κείμενα και μελέτες για το Θέατρο.

Τον Ιούλιο του 2006 και του 2007 πραγματοποίησε το εναλλακτικό υπαίθριο Εργαστήρι στο Μαρμάρι της Μάνης με τίτλο «Η Τέχνη της Αφήγησης. Λόγια και Έργα», με συμμετοχές απ` όλη τη χώρα.

Από το 2007 με την Ομάδα ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ: «Ο διάολος στη μποτίλια» (Λαϊκά παραμύθια για ενήλικες), «Η Κούλα η Κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι», «Για μια φούχτα μπάμιες» του Ευγ.Τριβιζά, καθώς και τρεις μοντέρνες προτάσεις για παιδιά:

«Η άσπρη κότα», «Ο Δράκος που ντρεπότανε», «Το μαγικό καζάνι».

Τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για την Περιφέρεια και την ερασιτεχνική δημιουργία. Μια Σκηνοθεσία του που σημάδεψε τις μέρες της κρίσης, ήταν η «Αυλή των θαυμάτων» με την «Αναγέννηση» Ακράτας (Φεστιβάλ Πέτρας και Πάτρας).

Έχει ως Δάσκαλος-Εμψυχωτής δημιουργήσει τις συνθήκες για τη γένεση Θεατρικών Ομάδων (Θεατρική Ομάδα Λακωνίας) και επίσης έχει επιβλέψει παραγωγές τους (Μήλος).

Έχει ιδρύσει και διευθύνει τα Θεατρικά Εργαστήρια Άργους και Άστρους, τα οποία πραγματοποιούν μαζί του θεατρικές παραγωγές.

Για τη χειμερινή περίοδο 2015-16 σκηνοθετεί σε Θέατρο της Αθήνας τη σάτιρα του Karl Sternheim “Tο βρακί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ