ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων για στοιχεία που αφορούν τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, προς από τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της βουλευτή Λάρισας Άννα Βαγενά.

Αναλυτικά αναφέρουν: «Κατά γενική ομολογία, τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ) διανύουν σήμερα, τη μεγαλύτερη κρίση από την καθιέρωση του θεσμού λειτουργίας τους.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πλέον καθοριστικά για την υπολειτουργία των περισσότερων θεάτρων, ενώ πολιτικές σκοπιμότητες ευθύνονται για τη μειωμένη παραγωγή καλλιτεχνικού έργου, επιβεβαιώνοντας την απαξίωση του θεσμού συνολικά.

Προκειμένου να επανεξεταστεί και να ανασυγκροτηθεί ο θεσμός των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, κρίνεται σε πρώτη φάση, απαραίτητος ο εντοπισμός των προβλημάτων χρηματοδότησης και διαχείρισης των οικονομικών τους στοιχείων».

 

Με βάση τα παραπάνω, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να καταθέσει: «Αντίγραφα προϋπολογισμών και απολογισμού των πεπραγμένων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κατά τα τρία τελευταία έτη. Αντίγραφα των προγραμματικών συμβάσεων για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα. Σχετικά έγγραφα που αφορούν δεδομένα και πεπραγμένα των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ όπως: εγκεκριμένες οικονομοτεχνικές μελέτες προσαρμογής, το σύνολο των ποσών των επιχορηγήσεων που έχουν λάβει από το αρμόδιο Υπουργείο και φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγκεντρωτικοί καλλιτεχνικοί απολογισμοί, για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ