ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ

Την Τετάρτη 3/06/2015 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η Υ.Π.Ε από τους γιατρούς Ε.Σ.Υ του Π.Γ.Ν.Λ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου  Λάρισας, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του συλλόγου γιατρών του Γ.Ν. Βόλου, του συλλόγου εργαζομένων του Π.Γ.Ν.Λ, της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ, γιατροί των Κέντρων Υγείας  καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Λαμπρούλης Γιώργος.

Σε ανακοίνωσή του οι γιατροί μετά το πέρας της διαμαρτυρίας αναφέρουν: “Οι γιατροί του Ε.Σ.Υ βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας από την Πέμπτη 28/05 λόγω του ότι οι δεδουλευμένες εφημερίες είναι  απλήρωτες εδώ και 6 μήνες. Η διοίκηση της 5ης Υ.Π.Ε δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση για το πότε θα πληρωθούμε, για την αύξηση του κονδυλίου για της εφημερίες και γα την αύξηση των δαπανών για το Π.Γ.Ν.Λ. Η μόνη ξεκάθαρη απάντηση που έδωσε είναι ότι όταν πληρωθούμε αυτό θα γίνει με περικοπή 12%.

Η νέα κυβέρνηση των θεσμών συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της Ε.Ε, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και  του Δ.Ν.Τ., την απλήρωτη εργασία, τις περικοπές στις δαπάνες για την υγεία-εξορθολογισμούς.

Ο σύλλογος γιατρών Ε.Σ.Υ του Π.Γ.Ν.Λ δηλώνει ότι θα συνεχίσει επ’αόριστον την επίσχεση εργασίας έως την αποπληρωμή των δεδουλευμένων χωρίς περικοπές. Το επόμενο διάστημα θα επιλέξουμε και άλλες μορφές αγώνα για να σταματήσει η στάση πληρωμών που κήρυξε η κυβέρνηση στην υγεία. Δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς για την κρίση, δεν είναι υπεύθυνος ο λαός, την κρίση να πληρώσουν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Διεκδικούμε:

  • Δημόσιο, δωρεάν, αναβαθμισμένο σύστημα υγείας για όλους
  • Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων χωρίς περικοπές
  • Αύξηση των δαπανών για την υγεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού
  • Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Πλήρης και αποκλειστική απασχόληση για όλους”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ