ΝΕΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

Στη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου το οποίο θα κατευθύνει από εδώ και πέρα τον αγώνα τους κύρια ενάντια στην υπερφορολόγηση του αγροτικού κόσμου, προχώρησαν εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά που συγκεντρώθηκαν στον Πλαταμώνα.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών που κυριαρχούσαν τα προηγούμενα χρόνια σε μπλόκα από τον Προμαχώνα μέχρι τη Λαμία, αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα της υπερφορολόγησης των αγροτών μέσα από συναντήσεις που θα έχουν τις αμέσως επόμενες ημέρες με περιφερειάρχες και εκπροσώπους των ΠΕΔ, ενώ στην προσπάθειά τους να αρθούν σημαντικές αδικίες αναφορικά με το φορολογικό θα επιδιώξουν συνάντηση είτε με τις ηγεσίες είτε με κορυφαία στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επόμενο βήμα είναι η διεύρυνση του οργάνου, αλλά και η εξειδίκευση του φορολογικού μέσα από ανοικτές κατά τόπους συγκεντρώσεις αγροτών στις οποίες θα γίνεται εκτενής ενημέρωση από φοροτεχνικούς. Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών Χρ. Σιδερόπουλου, πολύ σύντομα μια τέτοια συνάντηση θα γίνει στη Λάρισα.

Παράλληλα αυτό που τονίστηκε είναι ότι σε περίπτωση που δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα της υπερφορολόγησης οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από το φθινόπωρο, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες τεχνικής φύσεις αντιδράσεις των αγροτών το επόμενο διάστημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ