ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΑΣ

Με αφορμή ανακοίνωση της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» για το θέμα της μετακίνησης προϊσταμένων στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μετά το φιάσκο με τις δήθεν καταγγελίες της παράταξης «Δρόμων Ανατροπής για τη Θεσσαλία» για τα έργα στις παρακάμψεις του Αρτεσιανού και του Ριζοβουνίου, η βιομηχανία παραγωγής κομματικής λάσπης κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνεχίζεται με μία ακόμη δήθεν ανακάλυψη «καταπάτησης κάθε έννοιας αξιοκρατίας» με αφορμή τη μετακίνηση μίας υπαλλήλου της Περιφέρειας από Προϊσταμένη του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων σε Προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

Επειδή οι αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας γενικότερα έχουν ως βασικό γνώμονα την αξιοποίηση του εργασιακού δυναμικού κατά τον καλύτερο και πλέον αποδοτικό τρόπο, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η τοποθέτηση της συγκεκριμένης υπαλλήλου η οποία αναφέρεται στην ανακοίνωση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, στη θέση της προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας, για όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς από δημόσια διοίκηση, μόνον υποβάθμιση δεν αποτελεί. Το αντίθετο, αναθέτει στην υπάλληλο μία ακόμη σημαντική θέση ευθύνης, η οποία μάλιστα αξιοποιεί την επί μακρόν εργασιακή της εμπειρία στη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων. Με λίγα λόγια, τοποθετήθηκε σε ένα πόστο όπου μπορεί κατά την εκτίμηση της υπηρεσίας να προσφέρει σημαντικό έργο προς όφελος των κατοίκων του νομού.

Αποτελεί άραγε δείγμα αναξιοκρατίας το να αξιοποιείς τους υπαλλήλους μίας δημόσιας υπηρεσίας με βάση την εμπειρία τους; Μήπως ξεχνούν επίσης εκείνοι που μιλούν για  επιλογή με «κομματικά κριτήρια», πως εμείς ήμασταν που τοποθετήσαμε ευθύς εξ’ αρχής από το 2011 τη συγκεκριμένη υπάλληλο στη θέση της προϊσταμένης;

Σχετικά με την υπάλληλο που ανέλαβε πρόσφατα τη θέση στη Προϊσταμένης του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων, καλό θα ήταν πριν κάποιοι, προς άγαν εντυπώσεων, εξαπολύουν προσβολές με μοναδικό σκοπό η λάσπη αυτή να φθάσει μέχρι την Περιφερειακή Αρχή, να διαβάσουν το βιογραφικό της. Πρόκειται για εξαίρετη υπάλληλο, με μεταπτυχιακό στα δημόσια έργα, υποτροφίες από το ίδρυμα Αλεξόπουλου και το Ίδρυμα Κοινωνικών Υποτροφιών, με εργασιακή εμπειρία στα δημόσια έργα από το 1993 και θητεία στον ιδιωτικό τομέα πάνω στο αντικείμενο της οδοποιίας το οποίο και ανέλαβε να προΐσταται.

Μην κρίνετε λοιπόν κύριοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης εξ ιδίων τα αλλότρια γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δε πρέπει να μιλάτε για σχοινί. Κοιτάξτε γύρω σας τις κυβερνητικές επιλογές (τις οποίες στηρίζετε δογματικά) σε θέσεις ευθύνης και καίρια πόστα, με ποια κριτήρια πραγματοποιήθηκαν. Δείτε πριν μιλήσετε πόσοι «σύντροφοι των… συντρόφων» έχουν ήδη πιάσει στασίδι σε υπουργεία, φορείς και οργανισμούς. Οι πολίτες έχουν και μάτια αλλά και κρίση. Κρείττον του λαλείν το σιγάν.

Εμείς, ως περιφερειακή αρχή, έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών σε μία εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία και προσπαθούμε σε επίπεδο εσωτερικής λειτουργίας, να κατανέμουμε τους εργαζόμενους  αδιαφορώντας για κριτήρια που δεν σχετίζονται με την εργασιακή τους απόδοση και τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Κριτές όλων μας άλλωστε είναι η ιστορία και η λαϊκή ετυμηγορία. Θυμηθείτε λοιπόν ποια ήταν αυτή, έναν μόλις χρόνο πριν.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com