ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ Vol  65

Είχαμε δεν είχαμε μαλλιά κουβάρια γίναμε πάλι ακροατή μου, αφορμή δε τούτη τη φορά στάθηκε ένα τραγούδι! Τώρα θα μου πεις στη χώρα της «φαιδράς  πορτοκαλέας» τι πιο φυσικό από το να… ξεκατινιαστούμε  στα Φου Μπου  για τον… Πορτοκάλογλου!

Χειμαρρώδης ο λόγος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το που ανέβηκε στο Γιου Τουμπέ το πόνημα του καλλιτέχνη, με τα ερωτήματα να καίνε.

Είναι μνημονιακός  καλλιτέχνης ο Πορτοκάλογλου ή όχι, που ήταν 5 χρόνια τώρα να αρθρώσει λόγο πολιτικό και εν πάση περιπτώσει παραπέμπει ο στίχος «νικητές και ηττημένοι όλοι χάσαμε μαζί» στην περίφημη… Παγκάλια  ρήση ή απλώς (για να   τοποθετηθώ σε βάθος δηλαδή) επικαλούμενη  τη λαϊκή θυμοσοφία έστω και παραφρασμένη,  «χέστηκαν  οι… Φατμέ στο Γενί Τζαμί?»

Ταξιδιώτες είμαστε στο ίδιο το καράβι υποστηρίζει ο Νικόλας και πάω πάσο. Μόνο ρε φίλε και με το συμπάθιο δηλαδή, άλλο να ταξιδεύεις σουίτα και να παίρνεις το απεριτίφ σου με τον καπετάνιο και άλλο να στριμώχνεσαι σε κουκέτα στ’ αμπάρια ή μήπως λαθεύω?

Σα να λέμε με άλλα λόγια καλλιτέχνα  μου ΤΩΡΑ προβληματισμένε, άλλο δεν κόβω απόδειξη «μία πατάτες, 5 σουβλάκια και μια παγωμένη» και άλλο κάτι… μικροσυσκευές της Siemens ή λαθεύω πάλι?

Έτσι που λες υποψιασμένε μου και όχι πως τζογάρω, μα είναι που με τόσο ντόρο θυμήθηκα την αξεπέραστη ερμηνεία Κωνσταντίνου στο μαγικό «Ξύπνα Βασίλη» και δεν βρήκα ούτε έναν να αντιδρά στο άκουσμα ας πούμε του Νταλάρα που χροοοόνια  τώρα «ντύνει» μουσικά τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις!!

Πάντως με τούτα και με κείνα και για να σοβαρευτούμε επιτέλους, είναι και σημειολογικό το ζήτημα και επιμένω.

Και αυτός ο Πορτοκάλογλου πάλι  μια συνταξιδιώτης στο ίδιο το καράβι,  μια τα καράβια του καίει ένα θεματάκι  το’ χει με τη θάλασσα και κάπως έτσι… τα’ κανε!

Στα πλατώ  της εκπομπής προς πάσαν  χρήσιν  το τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ’ ΑΥΤΟ και από κοντά η σκιτσογραφική  ματιά του Νίκου Χαντζόπουλου.

Καλά να’ μαστε  και που θα πάει,  θα περάσει κι’ αυτό…

Χικ  FM

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ