Γ. ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ: “ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΡΟΣΙΟΥ”

 

Για προχειρότητα στις αποφάσεις της κατηγορεί τη δημοτική αρχή της Ελασσόνας, ο πρώην δήμαρχος Γ. Πασχόπουλος, με αφορμή την τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μεταστέγαση του παιδικού σταθμού Βαροσίου. Στην ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος αναφέρει:

“Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας της περασμένης Πέμπτης 4 Ιουνίου 2015, όταν η δημοτική αρχή, μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Ευαγγέλου, αποφάσισε να μεταστεγάσει το δημοτικό Παιδικό Σταθμό Βαροσίου σε κτήριο στο οποίο στεγάζονται σήμερα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Κ.Ε.Π. και το Κ.Α.Π.Η., στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στο κέντρο της Ελασσόνας.

Με λύπη διαπιστώσαμε την προχειρότητα της πρότασης της δημοτικής αρχής προς το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς το κτήριο στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως είναι απολύτως ακατάλληλο για τη μεταστέγαση του Β’ παιδικού σταθμού Ελασσόνας, αφού δεν πληροί τις βασικές προδιαγραφές ασφαλείας για χώρο απασχόλησης νηπίων, είναι δίπλα σε δρόμο από τον οποίο διέρχονται βαρέα οχήματα και βρίσκεται εκτός της συνοικίας των εξυπηρετούμενων οικογενειών, με αναγκαστική τη διέλευση από την κεντρική γέφυρα του Βαροσίου, ειδικά για τη χειμερινή περίοδο.

Σημειώνεται επίσης ότι ο χώρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας έχει ήδη αποφασιστεί να χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Προβολής Δήμου Ελασσόνας, ένα έργο που εντάχθηκε πέρυσι στο πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης LEADER για ενημέρωση των επισκεπτών για τον Όλυμπο και την περιοχή.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής οδηγεί αναγκαστικά στη μεταφορά του ΚΑΠΗ στο χώρο του παιδικού σταθμού Βαροσίου και τη λειτουργία του ΚΕΠ σε χώρο μακριά από το κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται ταυτόχρονα τρεις βασικές υπηρεσίες του δήμου προς τους πολίτες.

Άλλη μία απόφαση της δημοτικής αρχής που εντάσσεται σε ένα πλαίσιο παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης, που δε λύνει ουσιαστικά προβλήματα, αλλά στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων, αν τελικώς δε δημιουργεί σωρεία νέων προβλημάτων.

Η δημοτική μας παράταξη “Ολύμπου Πολιτεία” με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Πασχόπουλο εξέφρασε άμεσα τις αντιρρήσεις της στις προωθούμενες ενέργειες, για το λόγο ότι υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες του ΚΑΠΗ και του ΚΕΠ, και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή υλοποίηση του ενταγμένου έργου “Κέντρο Προβολής Δήμου Ελασσόνας”. Ως προς τη μεταστέγαση του Παιδικού Σταθμού, κρίνουμε σκόπιμο να αναζητηθούν άλλες προσφορότερες λύσεις από τη δημοτική αρχή, η οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα με προκλητική προχειρότητα.

Αν και εκτιμούμε ότι η παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δε θα λάβει την τελική έγκριση από την αρμόδια διεύθυνση πολεοδομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ωστόσο ζητούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και να αναζητηθεί η καλύτερη λύση, χωρίς να κινδυνεύουν – πρώτα απ’ όλα – η ασφάλεια των νηπίων και στη συνέχεια η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ