ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

 

Τιμήθηκε την Κυριακή 7/6/2015 στο χώρο του μνημείου που βρίσκεται μπροστά στο Κλειστό Γυμναστήριο στην οδό Καρδίτσης, η μνήμη των πεσόντων αξιωματικών και στρατιωτών του 1/38 Συντάγματος Ευζώνων οι οποίοι θυσιάστηκαν αρνούμενοι να παραδώσουν την Σημαία του Συντάγματος στους Γάλλους εισβολείς στην Θεσσαλία.

Η μάχη που ακολούθησε  στην περιοχή  Μεζούρλο έλαβε χώρα το 1917 και ονομάστηκε «Μάχη της Σημαίας». Η εκδήλωση που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας Ν.Καρδίτσας και την Επιτροπή Εθνικής Μνήμης και Παράδοσης ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον αντιπεριφερειάρχη Λάρισας  κ. Δ. Παπαδημόπουλο, τον πρώην περιφερειακό σύμβουλο των «Ελεύθερων Θεσσαλών» κ. Δ. Μητσιούλη και τον πρόεδρο του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου κ. Στέλιο Χάμο.

Ακολούθησε ομιλία και αναφορά στο ιστορικό της μάχης από τον δικηγόρο κ.Κ.Τάταρη ο οποίος επεσήμανε ότι όταν οι Έλληνες είναι διχασμένοι τότε ακολουθεί Εθνική καταστροφή ενώ αντίθετα ενωμένοι θριαμβεύουν. Αναφέρθηκε τις δραματικές ομοιότητες με την σημερινή ιστορική συγκυρία και έκλεισε την ομιλία του ευχόμενος να τεθεί αυτή η εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου και της αρμόδιας στρατιωτικής αρχής για να αναδειχθεί ως σύμβολο ενότητας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό ύμνο.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com