ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΣΥΡΙΖΑ-ΤΥΡΝΑΒΟΣ 1-0

Επίθεση στη δημοτική αρχή του Τυρνάβου για την απόφασή της να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας, εξαπολύει η “Δράση Πολιτών” με σημερινή της ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Στις 28/5/2015, το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, αποκλειστικά με την ψήφο της δημοτικής παράταξης του κ. Σαρχώση, αποφάσισε τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων (ύψους 1.300.000) του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως υποδείκνυε άλλωστε η προηγηθείσα γνωστή  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σχετικά με την απαράδεκτη αυτή ενέργεια της Δημοτικής Αρχής, οι Τυρναβίτες πρέπει να ξέρουν τα ακόλουθα δεδομένα:

1) Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) αποφάσισε, κατά το πρόσφατο Συνέδριο της στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, να μην δοθούν τα χρήματα της Τ.Α. στην ΤτΕ.

2) Η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) ουδέποτε έδωσε επίσημη απάντηση στο ερώτημα που εγγράφως της απέστειλε η ΚΕΔΕ σχετικά με την ασφάλεια των χρημάτων που υποχρεωτικά θα επενδυθούν σε ρέπος του Δημοσίου.

3) Η αφαίρεση του ελέγχου επί των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων, βάσει της προαναφερθείσης Π.Ν.Π, γίνεται χωρίς να υφίσταται συγκεκριμένη κυβερνητική στόχευση και χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά η λήξη της συγκεκριμένης πρακτικής, γεγονός που προσβάλλει βάναυσα την οικονομική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.).

4) Από το σύνολο των 325 Δήμων της χώρας, ελάχιστοι (μετρημένοι στα δάχτυλα) πήραν απόφαση να μεταφέρουν στη ΤτΕ τα ταμειακά τους διαθέσιμα, καθότι τα χρήματα αυτά είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της λειτουργικότητας των δημοτικών δομών, ιδιαιτέρως δε εκείνων που σχετίζονται με την κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη.

5) Η Βουλή των Ελλήνων, το υπέρτατο πολιτειακό όργανο της Δημοκρατίας μας, δεν έδειξε καμιά ιδιαίτερη προθυμία για τη μεταφορά των δικών της ταμειακών διαθεσίμων, τηρώντας μια έξυπνη εφεκτική στάση διαφύλαξης των κεκτημένων.

6) Τα ταμειακά διαθέσιμα ενός Δήμου δεν είναι ιδιοκτησία της οποιασδήποτε συγκυριακά διαμορφωμένης δημοτικής πλειοψηφίας. Είναι χρήματα ιερά και απαραβίαστα. Είναι χρήματα όλων των δημοτών, που σε μια ατυχή στιγμή μπορούν να λειτουργήσουν ως το ‘’ύστατο καταφύγιο’’ όλων. Κανένας δεν έχει το συνταγματικό και ηθικό δικαίωμα να διακινδυνεύσει την ασφάλεια των πόρων αυτών.

Στη βάση των προεκτεθέντων δεδομένων, θα περίμενε κανείς την άρνηση μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Τυρνάβου από τη δημοτική ομάδα του κ. Σαρχώση. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη. Αντιθέτως, τα χρήματα των Τυρναβιτών αφέθηκαν στη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς για να πάρουν κάποιοι κομματικά παράσημα, επιδεικνύοντας την υποτακτικότητά και την ευπείθειά τους σε άνωθεν εντολές. Ίσως, πάλι, οι γνωστοί κάποιοι να ενδιαφέρονται για την προσωπική τους ανέλιξη στην κεντρική πολιτική σκηνή και πρέπει να υποβάλουν ‘’τα σέβη’’ τους στο κόμμα. Νυν υπέρ πάντων ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας πάνε στο χαμό οι Τυρναβίτες.

Γι’ αυτό σημειώστε: ΣΥΡΙΖΑ-ΤΥΡΝΑΒΟΣ : 1-0”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ