ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΧΟΡΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΙΚ ΝΙΚ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ

Σε ένα θετικά φορτισμένο κλίμα, διοργανώνεται ο 4ος Πανελλήνιος Μαραθώνιος Χορού «Χορεύοντας για καλό σκοπό «Dancing for a good cause» στην πόλη της Λάρισας στις 20 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. Για μια ακόμη χρονιά, η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό σκοπό, τη συλλογή προϊόντων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να χορέψουν, να εκφραστούν, να χαρούν και να υποστηρίξουν το φιλανθρωπικό σκοπό με συμμετοχή που κρίνεται σε επίπεδο αντοχής και όχι στις χορευτικές ικανότητες των διαγωνιζομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης. Όπως και πέρυσι, δεν θα υπάρξει κόστος συμμετοχής, αλλά οι διαγωνιζόμενοι που θα συμμετέχουν στο Μαραθώνιο Χορού πρέπει να φέρουν μια γεμάτη σακούλα με προϊόντα (αλεύρι, γάλα, ζάχαρη, ζυμαρικά, λάδι, μαρμελάδα, ντοματοπελτές, ρύζι, φρυγανιές, όσπρια, κονσέρβες) που θα ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο αποτελεί πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Έχει δημιουργηθεί για να παρέχει δωρεάν βασικά είδη πρώτης ανάγκης και άλλα προϊόντα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

10649562_498317756937325_8246922962062227892_n 10007531_498318886937212_9035674649892665551_nΗ εκδήλωση στοχεύει:

  • να δώσει τα κατάλληλα ερεθίσματα στους πολίτες που θέλουν να υποστηρίξουν μια τέτοια διοργάνωση
  • να ενισχύσει τη σημασία της προσφοράς και να δημιουργήσει φιλανθρωπική συνείδηση
  • να αναπτύξει την ευγενή άμιλλα, τη συνεργασία, και το πνεύμα του υγιή ανταγωνισμού
  • να προωθήσει την κοινωνική υπόσταση του χορού
  • να ευαισθητοποιήσει το κοινό στα διαφορετικά χορευτικά είδη
  • να προωθήσει το χορό γενικά ως ένα είδος δημιουργίας και εναλλακτικής άσκησης

Παράλληλα θα διοργανωθούν, μαραθώνιος χορού για παιδιά, παρουσίαση διαφορετικών χορευτικών ειδών από γνωστές σχολές χορού, βραβευμένες ομάδες και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού θα επιτρέπεται σε όποιον θέλει από το κοινό να συμμετέχει στις ομαδικές δράσεις που θα γίνουν στο χώρο και να χορέψει στους ρυθμούς της πολυμελούς ομάδας djs.

Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες θέσεις των δύο κατηγοριών (ατομική, ζευγάρια). Οι επισκέπτες μπορούν να φέρνουν τα προϊόντα στο χώρο δίπλα στο λιμανάκι, όπου θα γίνεται η συλλογή. Επίσης, για όσους ενδιαφέρονται, ο ευρύτερος χώρος θα είναι διαθέσιμος για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πικνίκ από τους επισκέπτες.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6944910584, sk@sophiakoustas.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ