ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ “ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ” Η ΖΩΗ

Κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου προσπάθησαν να στρέψουν ορισμένοι την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ασφαλείας που τηρείται σε όλα τα δημόσια κτίρια κι άρα και στη Βουλή. Η διαμαρτυρία συνδικαλιστών της Αστυνομίας για το γεγονός πως δεν τους επετράπη να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες στο εσωτερικό του κτιρίου της Βουλής, παρουσιάστηκε ως εχθρική ενέργεια της προέδρου της Βουλής προς την Αστυνομία. 

Το πρωτόκολλο ασφαλείας που ισχύει και τηρείται σε όλα τα δημόσια κτήρια, εφαρμόζεται και στη Βουλή και αφορά ακόμη και τους αστυνομικούς οι οποίοι δεν ανήκουν οργανικά στην ασφάλεια της Βουλής. Αυτή είναι η εξήγηση των αρχών ασφαλείας της Βουλής σε απάντηση των καταγγελιών συνδικαλιστών αστυνομικών οι οποίοι υποστήριξαν ότι με εντολή της Προέδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν επιτρέπεται σε αστυνομικούς των ΜΑΤ να εισέλθουν στο κτήριο της Βουλής.

Όπως εξηγούν, δεν μπορεί κάποιος που φορά στολή και κρατά όπλο να θεωρείται αυτομάτως αστυνομικός, ενώ στο παρελθόν έχουν καταγραφεί επιθέσεις από κακοποιούς μεταμφιεσμένους σε αστυνομικούς

Παρά το γεγονός ότι αρμόδια  για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας είναι η Φρουρά της Βουλής  και οι άνδρες εφάρμοσαν τους κανονισμούς, οι υπεύθυνοι κράτησαν σιγήν ιχθύος αφήνοντας τη διαχείριση του όλου θέματος στην  Πρόεδρο της Βουλής. 

Αυτό στη συνέχεια έγινε “τροφή” στους αστυνομικούς και πολιτικούς όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το θέμα. Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι είχε δείξει επιείκια στη διαμαρτυρία ατόμων που είχαν πετάξει κείμενα κι είχαν ανοίξει πανό στο προαύλιο της Βουλής ενώ τώρα εξαντλεί την αυστηρότητά της στους άνδρες των ΜΑΤ. Η αλήθεια είναι ότι τότε κανείς δεν είχε περάσει στο εσωτερικό του κτιρίου, σε αντίθεση με όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει τις τουαλέτες.

 

Το κουτί της Πανδώρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ