ΕΚΛ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Ανακοίνωση με την οποία ζητά να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών που αντιστέκονται σε αντεργατικές επιλογές επιχειρήσεων ζητά με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΛ με αφορμή τη δίκη εναντίον μελών της διοίκησης του ΕΚΛ και του συνδικάτου γάλακτος μετά από μήνυση στελεχών της γαλακτοβιομηχανίας “Ολυμπος”. Στην ανακοίνωση του ΕΚΛ αναφέρονται τα εξής:

Την Τρίτη 9 Ιούνη, εκδικάζεται μήνυση της διεύθυνσης της Γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ, σε βάρος του προέδρου του ΕΚΝΛ, Τάσου Tσιαπλέ, του Γ. Γραμματέα του ΕΚΝΛ, Πάρι Λιόλιου, του Ταμία του ΕΚΝΛ, Βασίλη Τσερβούλη, των μελών της διοίκησης του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Κώστα Καλέτσιου και Νίκου Βλαχόπουλου, του νομικού συμβούλου του ΕΚΝΛ Αγι Παπαστεργίου, του πρώην βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου και 3 συνδικαλιστών από το ΠΑΜΕ Τρικάλων, με την οποία η εργοδοσία αξιώνει την καταδίκη των παραπάνω, γιατί συμμετείχαν ή συμπαραστάθηκαν στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε το 2012 στον ΟΛΥΜΠΟ, ενάντια στην επιβολή των μειώσεων από 10-53% στους μισθούς των εργαζόμενων, με την ψευδή κατηγορία ότι με κλωτσιές και γροθιές εμπόδισαν τους εργαζόμενους να πάνε για δουλειά, ενώ έγινε ακριβώς το αντίθετο, τραμπούκοι της εργοδοσίας με επικεφαλής νταλίκα όρμησε στην απεργιακή συγκέντρωση με κίνδυνο να υπάρξουν και θύματα.

Η νέα αυτή δίκη, είναι συνέχεια μιας σειράς άλλων δικών συνδικαλιστών του ΕΚΝΛ, Σωματείων και του ΠΑΜΕ, για κινητοποιήσεις στα διόδια, από την επιχείρηση ΑΡΩΓΗ, την επιχείρηση ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, απολύσεις συνδικαλιστών από το ΚΤΕΛ, τα ΓΚΟΥΝΤΙΣ και άλλες επιχειρήσεις για την συνδικαλιστική τους δράση. Στόχος όλων αυτών των διώξεων είναι η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της συλλογικής πάλης, να χτυπήσουν τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές που παλεύουν κόντρα στην εργοδοσία και το κράτος της, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να λύσουν τα χέρια των εργοδοτών στην επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρει μεγάλες ευθύνες, γιατί διατηρεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν κάνει καμία απολύτως κίνηση για την παύση όλων των συνδικαλιστικών διώξεων, ενώ ετοιμάζει νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα με τη νέα συμφωνία-μνημόνιο.

Το ΕΚΝΛ, καλεί τους εργαζόμενους να μην κάνουν πίσω στις διεκδικήσεις τους, αλλά να προετοιμαστούν για νέους αγώνες, γιατί η επίθεση από κυβέρνηση, Ε.Ε και εργοδοσία θα συνεχιστεί, όπως και οι συνδικαλιστικές διώξεις

Να δώσουν μαζικά και μαχητικά την πρώτη απάντησή τους με την συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνει το ΕΚΝΛ την Τετάρτη 10 Ιούνη, στις 8 μ.μ, στην Κ. Πλατεία, συντονισμένα με τα δεκάδες συλλαλητήρια που θα γίνουν 10 και 11 Ιούνη σε όλη τη χώρα, από τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ

Εν τω μεταξύ με αφορμή την έφεση κατά πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου που καταδίκασε εργαζόμενο του κλάδου επισιτισμού και του προέδρου του σωματείου η διοίκηση του συνδικάτου επισιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Την Πέμπτη 11 Ιούνη, συζητείται στο Εφετείο Λάρισας η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που καταδίκασε σε βαριές ποινές εργαζόμενο του κλάδου και τον πρόεδρο του ΔΣ του Συνδικάτου μας.

Μετά την τελεσίδικη απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου σε αγωγή διεκδίκησης δεδουλευμένων από τον εργαζόμενο, για την μαρτυρίου του Προέδρου του ΔΣ, ο εργοδότης υπέβαλε ,μήνυση εκδικητικά για συκοφαντία και ψευδορκία, επειδή ο εργαζόμενος έκανε καταγγελία στο ΙΚΑ.

Πρωτόδικα καταδικάστηκαν στη βαριά ποινή της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων και φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Δηλαδή και «δαρμένος και ζημιωμένος» ο εργαζόμενος.

Η απόφαση αυτή επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους να μην διεκδικούν όσα δικαιούνται. Να αποδέχονται την απληρωσιά και την μαύρη, ανασφάλιστη εργασία, τις ελαστικές σχέσεις και όλα τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Να μην τολμούν να διεκδικούν ούτε δικαστικά, για να μην βρεθούν μετά «μπλεγμένοι».

Δικαστικές διώξεις από την εργοδοσία δέχτηκε το Συνδικάτο και στο παρελθόν. Αποδεικνύεται ότι το όπλο μας, είναι πρώτα και κύρια η μαζικότητα, η αλληλεγγύη, η οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς. Η απάντησή μας είναι η ένταση της προσπάθειας της οργάνωσης των εργαζομένων, η επιτυχία του συλλαλητηρίου την Τετάρτη 10 Ιούνη και η οργάνωση απεργιακής κινητοποίησης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ