ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ Η ΕΟΑΣΛ

Η ΕΟΑΣΝΛ συνεχίζει τις ενημερωτικές συσκέψεις για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει τις εξής συσκέψεις:

Την Τρίτη 9 Ιουνίου κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ των Αγροτικών Συλλόγων Επαρχίας Τυρνάβου που θα πραγματοποιηθεί την  στις 9 το βράδυ στο Καφενείο του ΖΑΧΑΡΗ στον Αμπελώνα.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ των Αγροτικών Συλλόγων Επαρχίας Αγιάς που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30μμ στην ταβέρνα ΧΑΤΖΑΚΟΣ.

Την Τρίτη 16 Ιουνίου διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Πλατυκάμπου που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30μμ στην αίθουσα του Συνεταιρισμού στον Πλατύκαμπο.

Σε ανακοίνωση της ΕΟΑΣΛ αναφέρονται τα εξής: «Η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει με  την μείωση των ενισχύσεων εξαιτίας της νέας ΚΑΠ που θα φτάσει πάνω από 50% ως το 2019. Από κοντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει  τον νόμο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που οδηγεί σε άγρια φοροληστεία με 13% από το πρώτο ευρώ και προκαταβολή 27,5%, φορολόγηση των επιδοτήσεων  από τις 12000€ και πάνω, παρότι άλλα λέγανε προεκλογικά. Ακόμη και αν ένας αγρότης δεν έχει εισόδημα ή έχει ελάχιστο θα φορολογηθεί άγρια με το τεκμαρτό εισόδημα (τεκμήρια διαβίωσης) έτσι δεν θα υπάρχει αγροτικό και κτηνοτροφικό σπίτι που να μην πληρώσει 1000-2000€ για φόρο φέτος.

Την ίδια στιγμή διατηρούν τα χαράτσια όπως τον ΕΝΦΙΑ, ετοιμάζονται να πάρουν νέα επώδυνα μέτρα, ήδη διαρρέουν σκέψεις και προτάσεις ώστε να «προετοιμάσουν» τους αγρότες και τον λαό για φορολογία στο 26% με 100% προκαταβολή.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι παραγωγοί Αγιάς και Τυρνάβου αντιμετωπίζουν έντονα φαινόμενα  καρπόπτωσης στα δέντρα εξαιτίας του παγετού και των έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν όλη την προηγούμενη περίοδο. Έτσι η παραγωγή εμφανίζεται μειωμένη όμως οι καλλιεργητικές φροντίδες πρέπει να γίνουν, συνεπώς το κόστος παραγωγής θα είναι υψηλό και παραγωγή να πουληθεί να ζήσουν οι αγρότες δεν θα υπάρχει.

Τέλος για το εμπάργκο στην Ρωσία και την συζήτηση που έγινε στην βουλή θα υπάρξει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και των Αγροτικών Συλλόγων Αγιάς που θα καταδείξει την κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα ψέματα τους. Να ξέρουν ότι το ψέμα έχει «κοντά ποδάρια» και θα μας βρουν μπροστά τους ώσπου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα μας για κάλυψη του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας του εμπάργκο που συνεχίζεται και με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρότι άλλα λέγανε προεκλογικά.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το ΠΑΜΕ στη Κεντρική Πλατεία της Λάρισας την Τετάρτη 10 Ιούνη στις 8 το βράδυ. Συμμετέχουμε ενάντια στο νέο μνημόνιο που βρίσκεται στα σκαριά, ενάντια στις αντιαγροτικές αποφάσεις Ε.Ε και ελληνικής κυβέρνησης, διεκδικούμε τα αιτήματα επιβίωσης που προτάσσει το συνεπές αγροτικό κίνημα της χώρας μας.

Για όλα τα παραπάνω προβλήματα η ΕΟΑΣΝΛ διοργανώνει τις εξής συσκέψεις:

Τρίτη 9 Ιουνίου κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ των Αγροτικών Συλλόγων Επαρχίας Τυρνάβου που θα πραγματοποιηθεί την  στις 9 το βράδυ στο Καφενείο του ΖΑΧΑΡΗ στον Αμπελώνα.

Δευτέρα 15 Ιουνίου κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ των Αγροτικών Συλλόγων Επαρχίας Αγιάς που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30μμ στην ταβέρνα ΧΑΤΖΑΚΟΣ.

Τρίτη 16 Ιουνίου διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Πλατυκάμπου που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30μμ στην αίθουσα του Συνεταιρισμού στον Πλατύκαμπο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ