ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣτΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΔΑΜΑΣΙΟΥ

Οι προσφυγές του δήμου Τυρνάβου ενάντια στις αποφάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων στις γεωτρήσεις του Δαμασίου που θέλει να χρησιμοποιήσει η ΔΕΥΑ Λάρισας συζητήθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου.

Το δήμο Τυρνάβου εκπροσώπησε το δικηγορικό γραφείο Δ. Μελίσα από την Αθήνα σύμφωνα με παλαιότερες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου που ενήργησε βάσει αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος Τυρνάβους στις προτάσεις που κατέθεσε εστιάζει την προσφυγή στο γεγονός ότι η έγκριση περιβαλλοντικών όρων έγινε χωρίς να υπάρχει μελέτη για τη λεκάνη της περιοχής και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθούν αυτές οι μελέτες έγκυρες και ασφαλείς για το περιβάλλον στην περιοχή.

Επιπλέον τονίζεται η ηγεμονική συμπεριφορά της ΔΕΥΑ Λάρισας η οποία χωρίς συνεργασία με την τοπική κοινωνία προχώρησε στην ανόρυξη των γεωτρήσεων, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στην έλλειψη έργων υποδομής που θα εξασφαλίσουν την αειφορία στη διαχείριση των νερών.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η εκμετάλλευση των γεωτρήσεων από τη ΔΕΥΑ Λάρισας ήταν αιτία πολέμου για το δήμο Τυρνάβου βάσει αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου επί δημαρχίας Κιτσίδη και βάσει των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας στο Δαμάσι και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ανάλογη στάση θα τηρήσει και η σημερινή δημοτική αρχή ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του ΣτΕ, αφού και αν ακόμη απορριφθούν οι προσφυγές του δήμου θα πρέπει να δοθούν άδειες για την λειτουργία αυτών των γεωτρήσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ