ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Νέο εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ θα αποκτήσουν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων και το τμήμα ένταξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό της προέγκρισης συμβασιοποιήσης του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ».

Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Φαρσάλων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η σύμβαση προκύπτει μετά από τέταρτη επαναληπτική διαδικασία διαγωνισμού.

Αφορά στην Προμήθεια εξοπλισμού στο Ειδικό Δημοτικό και στο τμήμα ένταξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, όπως αυτός είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Ο εξοπλισμός αναφέρεται σε πλήθος ειδών που προορίζονται για τον εξοπλισμό ειδικών εργαστηρίων, την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και εξοπλισμό που θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική της αυτονομίας του κάθε ατόμου.

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

– Εκτυπωτές – συσκευές ήχου και εικόνας

– Διαδραστικούς Πίνακες

– Έπιπλα

– Εξοπλισμό φυσιοθεραπείας

– Εξοπλισμό γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής

– Εξοπλισμό εργαστηρίων αυτόνομης διαβίωσης

– Εξοπλισμός εργαστηρίων κηπουρικής

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: Σ’ αυτή τη δυσμενή συγκυρία, συνεχίζουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις στο νευραλγικό χώρο της εκπαίδευσης, εξοπλίζοντας ειδικά σχολεία, όπως στα Φάρσαλα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις απαιτούμενες υποδομές ώστε το εκπαιδευτικό προσωπικό να έχει τα υλικοτεχνικά εφόδια στην σημαντική αποστολή επανένταξης των παιδιών με ειδικές ικανότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα και της προετοιμασία τους για την ισότιμη ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ