ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων και αντλιοστασίου στα πλαίσια της εργολαβίας «5/14 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ» της ΔΕΥΑΛ.

Αντικείμενο του έργου  είναι η κατασκευή αγωγών όμβριων στη Γιάννουλη, στις οδούς Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, και Κανάρη,  περιοχή που σήμερα παρουσιάζει έντονα φαινόμενα πλημμύρων λόγω του χαμηλού υψομέτρου του εδάφους. Ταυτόχρονα θα κατασκευαστεί και το αντίστοιχο αντλιοστάσιο ομβρίων στην πλατεία της οδού Κολοκοτρώνη, με τον απαιτούμενο καταθλιπτικό αγωγό, ο οποίος θα οδηγεί τα νερά από το αντλιοστάσιο, στον αγωγό της οδού Βυζαντίου.

Το αντλιοστάσιο θα εξοπλιστεί με αντλίες οι οποίες θα τοποθετηθούν από τη ΔΕΥΑΛ και έχουν προϋπολογισμό δαπάνης 73.800,00 ευρώ επί πλέον του έργου.

Με τον σχεδιασμό αυτό ανακουφίζεται, ταυτόχρονα, και ο κεντρικός αγωγός της οδού Παπάγου και καθίσταται πιο λειτουργικός για την εξυπηρέτηση της υπόλοιπης περιοχής.

Επίσης στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή επιπλέον 1.500 μ. αγωγών ομβρίων διαφόρων διατομών σε διάφορα σημεία του δήμου, για την κάλυψη των αναγκών από αιτήσεις πολιτών.

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε στις 5/5/2015, έχει προϋπολογισμό 1.450.000,00 ευρώ και η συμβατική δαπάνη είναι 685.081,53 ευρώ.  Ανάδοχος του έργου είναι η ΠΙΕΡΟΣ ΑΤΕ.

Το έργο χρηματοδοτείται πλήρως από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΛ.

Το έργο επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΛ, Θεόδωρος Καφφές, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννουλης, Κων/νος Φατούρας, η διευθύντρια της Τ.Υ. ΔΕΥΑΛ, Άννα Ζαχίδου, και ο επιβλέπων του έργου Γιάννης Ζέστας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ