ΕΡΓΑ 1,1 ΕΚ. € ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΥΔΡΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ ΑΡΜΕΝΙΟ, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΦΙΣΚΟ

Νέες προοπτικές επάρκειας νερού για τα δημοτικά διαμερίσματα του Αρμενίου, της Μέλισσας και του Λοφίστκου αλλά και για την ευρύτερη περιοχή πέριξ της οδού Βόλου στο δήμο Κιλελέρ, δημιουργούνται με την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και το δήμαρχο Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλο, της σύμβασης του έργου «Αξιοποίηση γεωτρήσεων και κατασκευή δικτύων διανομής ύδατος για την εξυπηρέτηση των Τ.Κ. Μέλισσας και Αρμενίου»

προϋπολογισμού 1.125.450,00 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι το Τμήμα Τεχνικών Έργων Δήμου Κιλελέρ και κύριος του έργου η ΔΕΥΑ Κιλελέρ.

Όπως εξήγησαν μετά το πέρας της υπογραφής της σύμβασης οι κ.κ. Αγοραστός και Νασιακόπουλος, το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού στους οικισμούς του Αρμενίου, της Μέλισσας και του Λοφίσκου καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου κοντά στην οδό Βόλου.

Του έργου η σύμβαση του οποίου υπεγράφη σήμερα, προηγήθηκε η ανόρυξη δύο υδρευτικών γεωτρήσεων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με 140.000 ευρώ.

Το έργο αφορά την κατασκευή ενός διδύμου κυκλικών δεξαμενών συλλογής των υδάτων όγκου 330 m3 η κάθε μία και την κατασκευή αγωγών μεταφοράς στους οικισμούς. Πιο συγκεκριμένα, το νερό των δύο γεωτρήσεων θα συλλέγεται αρχικά στη δεξαμενή (δίδυμη κυκλική) με αγωγό Φ140 μήκους 1.526,50 μέτρων (Γεώτρηση Β) και μήκους 234 μέτρων (Γεώτρηση Α). Στη συνέχεια θα διανέμεται με έναν κοινό κεντρικό αγωγό από τη δεξαμενή αποθήκευσης έως και τον κόμβο Αχιλλείου μήκους 6.965 μέτρων (διατομής Φ 200) και ακολούθως με δύο ξεχωριστούς ανεξάρτητους αγωγούς στους οικισμούς. Ο ένας ανεξάρτητος αγωγός μήκους 3.450 μέτρων και διατομής Φ 125 θα καταλήγει στον υφιστάμενο υδατόπυργο Μέλισσας, από όπου και θα συνδεθεί με το υπάρχον υδρευτικό δίκτυο που εξυπηρετεί τους οικισμούς Μέλισσας και Λοφίσκου. Ο δεύτερος αγωγός θα έχει διάμετρο Φ180 για μήκος 3.890 μέτρα (ως τον κόμβο Ν65) και στη συνέχεια διάμετρο Φ140 για 3.889,5 μέτρα καταλήγοντας στον υφιστάμενο υδατόπυργο του Αρμενίου.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής: «είναι ένα σημαντικό έργο ζωής γιατί πρόκειται για νερό. Σήμερα υπογράψαμε με τον δήμαρχο Κιλελέρ τον κ. Νασιακόπουλο, ένα έργο το οποίο θα βοηθήσει τη Μέλισσα, το Αρμένιο και τον Λοφίσκο. Είναι ένα έργο που έρχεται μετά από εξεύρεση κατάλληλου νερού σε δύο υδρευτικές γεωτρήσεις οι οποίες έχουν ανορυχθεί εδώ και πολύ καιρό και έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με 140.000 ευρώ και σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση της ενοποίησης του δικτύου και της μεταφοράς του νερού αυτού στα τρία Δημοτικά Διαμερίσματα του δήμου Κιλελέρ. Είναι ένα έργο το οποίο θα δημιουργήσει νέες προοπτικές επάρκειας νερού στην περιοχή και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας. Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι θα ξεμπλοκάρει όλη η διαδικασία και θα αρχίσει να χρηματοδοτεί το κράτος κανονικά τα έργα του ΕΣΠΑ».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε τα εξής: «Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση του έργου που θα μεταφέρει το νερό στη Μέλισσα, το Αρμένιο και τον Λοφίσκο. Είναι ένα έργο που ζητούσαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια όλα τα χωριά γιατί το Αρμένιο έχει υδροφόρα εδώ και αρκετά χρόνια. Αλλάξαμε τη ροή του αγωγού που πήγαινε κατευθείαν από τη γεώτρηση στο Αρμένιο και πάει παράλληλα στην οδό Βόλου και με ένα μικρό έργο ακόμη που θα χρειαστεί θα ενωθεί ο κεντρικός αγωγός της οδού Βόλου με αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα τα χωριά της οδού Βόλου από εδώ και πέρα να μην έχουν κανένα πρόβλημα. Είναι ένα έργο που αφορά όχι μόνον το Αρμένιο, αλλά και όλη την περιοχή της οδού Βόλου. Ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσουν οι χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ και ότι θα πάνε όλα καλά.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ