ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ & ΑΜΠΕΛΩΝΑ

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από 15 Ιουνίου έως 5 Σεπτεμβρίου 2015, οι Δημοτικές βιβλιοθήκες Τυρνάβου και Αμπελώνα μεταμορφώνονται σε κυψέλες δημιουργικότητας σε συνεργασία με το δίκτυο βιβλιοθηκών του Future Library και με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία, φέτος έχει τίτλο “Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη…” με κύριο σκοπό της, την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικής απασχόλησης.

Παράλληλα, οι βιβλιοθήκες μέσω της δράσης αυτής θα ανανεώσουν τις συλλογές τους με καινούργια βιβλία, που τους προσφέρει το Future Library, θα δημιουργήσουν κίνηση, θα δώσουν πνοή στις υπάρχουσες συλλογές τους προβάλλοντας κάθε φορά διαφορετικούς τίτλους, αλλά και θα μυηθούν σε ένα πρότυπο λειτουργίας, που θα αξιοποιήσουν όλη την υπόλοιπη χρονιά.

Οι Δημοτικές βιβλιοθήκες Τυρνάβου και Αμπελώνα θα καλωσορίσουν στα αντίστοιχα παιδικά τμήματα, τα παιδιά και τους νέους σε ένα κόσμο εξερεύνησης και δημιουργίας, με εκδηλώσεις μέσα στην εβδομάδα, διάρκειας 1-2 ωρών. Έναν κόσμο πλημμυρισμένο από ιστορίες, ανθρώπους, φύση, μουσική, επιστήμες, τέχνες, χάρτες, χρώματα, έναν κόσμο γεμάτο Συναισθήματα. Τον κόσμο μας!

Τα προγράμματα διατίθενται στις βιβλιοθήκες Τυρνάβου και Αμπελώνα καθώς και στα αντίστοιχα sites και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ σημαντική είναι η βοήθεια των εθελοντών, που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα των βιβλιοθηκών. Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο για τη Βιβλιοθήκη Τυρνάβου 24920-26070 (υπεύθυνη Αντιγόνη Χαρού–Λιλή), για τη βιβλιοθήκη Αμπελώνα 24920-33317 (υπεύθυνη Ματίνα Οικονόμου) στις ώρες λειτουργίας των βιβλιοθηκών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ