«ΚΟΝΤΡΕΣ»… ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κάνοντας λόγο για «… πισώπλατα  χτυπήματα, λαϊκισμό και μικροαντιπολιτευτική πρακτική»,  με αφορμή την επίσημη έναρξη της προσπάθειας για τη διεκδίκηση της Λάρισας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 ξεκίνησε σήμερα την ενημέρωσή του στο σώμα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Εμφανώς ενοχλημένος από τις πρόσφατες ανακοινώσεις παρατάξεων που είδαν το φως της δημοσιότητας ο κ. Καλογιάννης ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη των αναθέσεων, θυμίζοντας παράλληλα τη θετική ψήφο σε προηγούμενη συνεδρίαση αλλά και τις σχετικές αναρτήσεις στη «Διαύγεια».

«Απορώ με τις ανακοινώσεις αφού προφανώς ψηφίσατε «ναι» για να καρπωθείτε αύριο το όποιο κέρδος σας αναλογεί από την ανάθεση και παράλληλα λέτε «όχι» με τη στάση σας για να δείξετε πως μας ασκείτε κριτική», ήταν η ερμηνεία του δημάρχου, ο οποίος ανακοίνωσε πως εκκρεμεί μία θέση γενικού  συντονιστή για την οποία και εξετάζονται ήδη βιογραφικά.

ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

«Ξεκινήσατε με αποκλεισμούς την ώρα που καλούσατε όλη την πόλη να πάρει μέρος στην προσπάθεια», ήταν η αντίδραση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου, η οποία έκανε λόγο για «… μια δημόσια πρόσκληση σε περισσότερους ανθρώπους και κυρίως ντόπιο δυναμικό που δεν έγινε ποτέ», ενώ παράλληλα ανεβάζοντας τους τόνους η κ. Καραλαριώτου  υποστήριξε  πως «… η προεκλογική ρητορεία και η μετεκλογική πρακτική της δημοτικής αρχής απέχουν έτη φωτός!»

Η συζήτηση εξελίχθηκε ως αργά με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, ενώ το σώμα ενημερώθηκε ακόμη για τις εξελίξεις στο θέμα της «Βιοκεράλ», το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης  Απορριμμάτων, την αξιοποίηση των στρατοπέδων, το έργο Σ. Καράγιωργα  αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πόλης και τις εργασίες αποψίλωσης των χόρτων που δημιουργούν προβλήματα στις συνοικίες της.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ