ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΟΙ “ΘΕΑΤΡΟΔΟΤΕΣ” ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ “ΤΡΙΤΗ ΚΟΡΗ”

Η παράσταση «Η Τρίτη Κόρη» της Κυριακής-Κορίνας Πάντου-Ζιάκου που ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Μαξίμ» του Τυρνάβου την Κυριακή, απ’ τη θεατρική ομάδα «Θεατροδότες» της Ενωσης Ποντίων Επαρχίας  Ελασσόνας, ξεσήκωσε εφιαλτικές προσφυγικές μνήμες στους Ποντίους, και μη, Τυρναβίτες θεατές, με αποτέλεσμα στην αίθουσα να απλωθούν ρίγη βαθιάς συγκίνησης και να υπάρξουν δάκρυα κάθαρσης! 

Τόσο το σενάριο (μια συνταρακτική ιστορία της Γενοκτονίας  μεταξύ Τραπεζούντας κι Ερζερούμ απ’ το 1916 έως το 1919 ), όσο και η σκηνοθεσία, η μουσική κι η απίστευτα ρεαλιστική ερμηνεία των 19 ερασιτεχνών ηθοποιών του θιάσου καθήλωσαν το κοινό, που -αφού  για δυο περίπου ώρες παρακολούθησε αθόρυβο και με σφιγμένη καρδιά και δάκρυα στα μάτια την εξέλιξη του δράματος –στο τέλος καταχειροκρότησε όρθιο, ενθουσιασμένο… κι επιβράβευσε  ηθοποιούς  και συγγραφέα-σκηνοθέτιδα μ’ εγκώμια, ευχές, χειραψίες κι αγκαλιές.

ΤΡΙΤ2Την πρόσκληση και τη συνολική ευθύνη της εκδήλωσης ανέλαβε ο Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου στον απόηχο της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων (19 Μαΐου) .

Τα μέλη του Δ,Σ. του Συλλόγου αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά όλους  όσοι συντέλεσαν στην πραγμάτωση αυτής της εκδήλωσης:

Την  Ένωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας, τη συγγραφέα –σκηνοθέτιδα Κυριακή-Κορίνα Πάντου-Ζιάκου και τους “Θεατροδότες”.

Το δήμαρχο Τυρνάβου Π. Σαρχώση Παναγιώτη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας  Δήμου Τυρνάβου Γ. Χαλούλη, την αντιπρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου Λ. Δαλτσογιάννη Λίτσα για τη στήριξη και χορηγία της .

Για την οικονομική τους στήριξη τους Γ. Κεχαγιά (σούπερ μάρκετ)  και  το τυπογραφείο Παπαγεωργίου.

Για τη συμβολή τους ως χορηγούς επικοινωνίας το Ράδιο-Τύρναβος, την εφημερίδα “Ελευθερία”, τις σελίδες, paidis.com, Tirnavoς-news, και “Τυρναβίτικο Βήμα”.

Tέλος ευχαριστούν ιδιαιτέρως το Κ.Τ.Ε.Ο. Ζερβός για τη διαρκή οικονομική –κι όχι μόνο – στήριξή του προς το Σύλλογο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ