ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών ΤΕ01.13 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΩΝ Η/Υ, για την αφαίρεση των αναθέσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Οι εκπαιδευτικοί επέδωσαν στην περιφερειακή διευθύντρια Ελ. Αναστασοπούλου υπόμνημα το οποίο επίσης απέστειλαν και στην ηγεσία του υπουργείου με το οποίο ζητούν την άμεση άρση των αδικιών σε βάρος τους.

Στο υπόμνημά τους τους αναφέρουν:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην εγκύκλιο 88625/Δ2/4-6-2015 που ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΠΑΙΘ και αφορά  στις αναθέσεις μαθημάτων των ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ., ότι ο κλάδος ΤΕ και ειδικότερα ο κλάδος ΤΕ01-13 (Προγραμματιστών Η-Υ), στερείται μαθημάτων με A’ ανάθεση και έχει ελάχιστα με Β’ ανάθεση.

Οι ώρες των αναθέσεων έχουν μειωθεί κατά τα ¾ σε σχέση με τις αναθέσεις της εγκυκλίου 137841/Γ2/02-09-2014.

Από τα μαθήματα που περιλαμβάνει ο Τομέας Πληροφορικής της Γ΄ Τάξης, (11 Ώρες Εργαστηριακές), ο κλάδος μας ΤΕ01-13 Προγραμματιστών Η/Υ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ Α΄ ΑΝΑΘΕΣΗ ούτε Β΄ ΑΝΑΘΕΣΗ.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα, υποβαθμίζει τα δικαιώματά μας και δεν εξασφαλίζει ούτε στο ελάχιστο την  οργανική θέση των εκπαιδευτικών του κλάδου μας στην σχολική μονάδα.

Εξάλλου, χωρίς μαθήματα A΄ ανάθεσης, ο εκπαιδευτικός δεν έχει την δυνατότητα ουσιαστικά να υποβάλλει αίτηση μετάθεσης ή βελτίωσης θέσης.

Με την κατάσταση όπως διαγράφεται τώρα και δεδομένου ότι σε κάθε σχολείο υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ αναρωτιέται κανείς ποιος θα είναι πλέον ο ρόλος μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΤΕ01.13, έχουν προσφέρει χρόνια τις υπηρεσίες τους στην επαγγελματική εκπαίδευση, στηρίζοντας ως υπεύθυνοι εργαστηρίων τα εργαστήρια του Τομέα Πληροφορικής και συντηρώντας τα, διδάσκοντας επίσης μαθητές που εξελίχθηκαν σε επαγγελματίες του κλάδου. Ένα μεγάλο ποσοστό του συγκεκριμένου κλάδου μάλιστα, διαθέτουν και δεύτερη ειδικότητα έχοντας πανεπιστημιακά πτυχία.

Θεωρούμε ότι μάλλον από λάθος και όχι σκόπιμα, ο συντάκτης αυτού του εγγράφου παρέλειψε να μας συμπεριλάβει στις αναθέσεις των μαθημάτων και μας στέρησε το δικαίωμα να διδάσκουμε τα εργαστηριακά μαθήματα του Τομέα Πληροφορικής,  όπως  συνέβαινε μέχρι τώρα.

Κύριε Υπουργέ, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ01-13, να έχουν τα εργαστηριακά μαθήματα των ειδικοτήτων του Τομέα Πληροφορικής, ως Α’ ανάθεση και το θεωρητικό μέρος των αντίστοιχων εργαστηρίων στα μικτά μαθήματα, ως Β’ ανάθεση, όπως ίσχυε.

Η παρέμβασή σας θα αποκαταστήσει την αδικία και την άνιση μεταχείριση που συντελείται εις βάρος μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ