ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΝΑΣΙΩΚΑΣ: ΚΑΒΓΑΣ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ολα δείχνουν ότι δεν ήταν αρκετή η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λάρισας για να άρει τις παρεξηγήσεις και να ρίξει πλήρως φως στο θέμα των αναθέσεων για την προώθηση του στόχου του δήμου να αναγορευτεί η Λάρισα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης αφού σήμερα είχαμε παρεμβάσεις τόσο από την πλευρά του εκπροσώπου της Ανθρώπινης Πόλης Β. Μάτου στο δ.σ. του Θεσσαλικού Θεάτρου, όσο και απάντηση του πρώην συνεργάτη του δημάρχου κ. Ταφύλλη σε αναφορές του κ. Νασιώκα στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα ο κ. Μάτος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:”Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, σχετικά με το θέμα της υλοποίησης  της ανάθεσης προμήθειας υπηρεσιών, που σχετίζεται με τη διεκδίκηση του τίτλου της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας πολιτισμού για το έτος 2021 για την πόλη, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του θεσσαλικού θεάτρου για την επιλογή των ´προσώπων  και εταιρειών, θέλοντας να απαντήσει στον επικεφαλής της παράταξης μας. Οφείλω ,λοιπόν, ως  τακτικό μέλος του Διοικητικού συμβούλιου του θεσσαλικού θεάτρου εκ μέρους της “Ανθρώπινης Πόλης”,  να γνωστοποιήσω τη θέση μου στη συνεδρίαση.

Η τοποθέτηση μου αυτή αποτελεί και ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας επιτροπής της δημοτικής μου παράταξης:συμφώνησα  για τον υπεύθυνο κ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ καθώς και τον υπεύθυνο τύπου κ. Σιούλα στη επιλογή όμως των εταιρειών κατατεθεςα ένστασή   στον τρόπο επιλογής και στην ποιότητα τους ζητωντας να καταγράφει στα πρακτικά . Επικαλούμαι τη μαρτυρία των υπολοίπων μελών του θεσσαλικού θεάτρου και παραπέμπω στα πρακτικά που κρατούσε η κ. Ειρήνη Πλάδα.

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η “Ανθρώπινη Πόλη” είχε άλλη άποψη στο θεσσαλικό θέατρο και άλλη στο Δημοτικό συμβούλιο. Όλα αυτά ,οχι μόνο δεν αποδυναμώνουν την πρόταση της πόλης μας αλλά την ενισχύουν στη κατεύθυνση της αξιοκρατίας και διαφάνειας.

Ο Γ. Ταφύλλης

Σε απάντηση του ο κ. Γ. Ταφύλλης νυν Γ.Γ. του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, σε τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Λαρισαίων κ. Εκτορα Νασιώκα αναφέρει:

“Κατανοώ το πολιτικό αδιέξοδο του κ. Νασιώκα.

Ομως, δε μπορώ να αναγνωρίσω το ρόλο του τιμητή σε έναν άνθρωπο ο οποίος υπηρέτησε τις καταστροφικότερες κυβερνήσεις της Ελλάδας που, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα βρώμικα παιχνίδια με τους εξοπλισμούς, τα είχαν αναγάγει σε εθνικό άθλημα. Λυπάμαι που θα τον απογοητεύσω.

Αλλά, δεν δικαιούται να σπιλώνει και, μάλιστα, επιστρατεύοντας βρώμικους στοχευμένους υπαινιγμούς αμφιλεγόμενων δημοσιευμάτων, την πολιτική υπόσταση και την υπόληψη  ανθρώπων με αναγνωρισμένη κοινωνική παρουσία και δράση.

Ενδεχομένως να μην γνωρίζει ότι είμαι ένας εκ των ελαχίστων που έχουν επεξεργαστεί και καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για την θεσμική θωράκιση της χώρας, ώστε να αποτελέσουν κάποτε παρελθόν τα όσα γίνονταν με τους εξοπλισμούς. Είναι βέβαιο ότι αυτό κάποιους ενοχλεί. Ελπίζω όχι τον κ. Εκτορα Νασιώκα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ