«ΚΑΜΠΑΝΕΣ» ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΛ

Με σαφέστατες αιχμές για «… ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος και των δράσεών του» υποδέχτηκαν την Τρίτη  την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που κάθισαν  στο εδώλιο κατηγορούμενοι για άσκηση παράνομης βίας και συνέργεια σε άσκηση παράνομης βίας.

Η υπόθεση αφορούσε σε μήνυση που κατέθεσε η διεύθυνση της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» εναντίον στελεχών του ΕΚΛ για συμμετοχή τους σε απεργιακή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο το 2012, με αίτημα την ανάκληση μειώσεων σε μισθούς από 10-53%.

Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή στο μέλος της διοίκησης του συνδικάτου γάλακτος Κ. Καλέτσιο, καθώς και 8 μήνες με 3ετή αναστολή στο γραμματέα και τον ταμία του ΕΚΛ  Π. Λιόλιο  και Β. Τσερβούλη αντίστοιχα, όπως και στο συνδικαλιστή Ν. Βλαχόπουλο, μέλος της διοίκησης του συνδικάτου γάλακτος.

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές, ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος, ο νομικός σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου κλπ., ενώ από τους καταδικασθέντες ασκήθηκε έφεση.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΕ «ΑΡΩΓΗ»

Συνεχίστηκε την Τρίτη και η δίκη αναφορικά με την αγωγή του Κέντρου Αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ» εναντίον του προέδρου του ΕΚΛ, της προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών ν. Λάρισας και ολόκληρου του Δ.Σ, με την εργοδοσία να ζητά την κήρυξη της απεργίας των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους ως παράνομη και καταχρηστική, με την απόφαση να αναμένεται τις επόμενες μέρες.

…ΚΑΙ ΕΦΕΤΕΙΟ

Τέλος, την Πέμπτη 11 Ιουνίου συζητείται στο Εφετείο Λάρισας η έφεση κατά πρωτόδικης απόφασης που καταδίκασε σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και φυλάκιση ενός έτους με 3ετή αναστολή εργαζόμενο του κλάδου επισιτισμού- τουρισμού και τον πρόεδρο του Συνδικάτου.

Οι κατηγορίες αφορούσαν μήνυση από εργοδότη για συκοφαντία και ψευδορκία, μετά από καταγγελία του εργαζόμενου στο ΙΚΑ και την κατάθεση του συνδικαλιστή υπέρ του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ