ΑΓ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

«Την ώρα που η εκπαίδευση στη χώρα μας δεν έχει αυτόνομη πορεία αλλά ακολουθεί τις αποφάσεις ΕΕ και ΟΟΣΑ  απ’ όπου καθορίζονται στην ουσία οι στόχοι της μα και απορρέουν τα προβλήματά της, μιλάμε για ένα σχολείο με εντελώς διαφορετική στόχευση, χωρίς εξετάσεις ανταγωνιστικού τύπου και για μια ενιαία παιδεία».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων την Πέμπτη στο «Χατζηγιάννειο»,  στο πλαίσιο εκδήλωσης της Αγωνιστικής Παρέμβασης με θέμα «Από το σχολείο της κρίσης στην παιδεία των κοινωνικών αναγκών».

Χαιρετίζοντας την επιστροφή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στα σχολειά τους οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε «… μια μεγάλη επιτυχία που προέκυψε μέσα από αγώνες, οι οποίοι όμως θα πρέπει να επαναπροσδιορισθούν αφού βρισκόμαστε πλέον σε μεταβατικές συνθήκες».

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Χρήστος Κάτσικας, μέλος ΔΣ ΚΕΜΕΤΕ ΟΛΜΕ- ιδρυτής του alfavita.gr, ο Παύλος Αντωνόπουλος, μέλος ΕΕ ΑΔΕΔΥ και πρώην μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ και ο Χρήστος Σόφης, μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας ενός συστήματος «…διαπιστωτικού χαρακτήρα με ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους», ενώ όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν Αρμαγεδδών  που χτύπησε την παιδεία υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντάς την σε όλα τα επίπεδα.

«Να δώσουμε ένα τέλος στα περιορισμένα όνειρα και οράματα της νεολαίας λόγω της συνολικής απαξίωσης και της αδυναμίας προσφοράς εργασίας μετά την εκπαίδευση», κατέληξαν οι ομιλητές.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ